IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Întrevederea ministrului Ștefan Radu Oprea cu ministrul Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova, Chiril Gaburici

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Organizarea Comisiei Mixte Interguvernamentale de colaborare economică România-Republica Moldova în noiembrie, la Chișinău, este una dintre deciziile luate ieri de ministrul Ștefan Radu Oprea și ministrul Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova Chiril Gaburici, în cadrul întrevederii de la București.

Comisia Mixtă asigură cadrul instituțional pentru continuarea și intensificarea colaborării în domeniile economie și comerț, turism, telecomunicații şi tehnologii informaționale.

Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii celor doi demnitari s-a referit la organizarea unui Forum de afaceri, cu scopul de a oferi participanților informații utile pentru dezvoltarea investițiilor românești în Republica Moldova.

Comerțul bilateral a înregistrat, pe primul semestru al anului în curs, 1 miliard USD, marcând o creștere cu 40% comparativ cu perioada similară din anul 2017. Republica Moldova reprezintă a 4-a piață extracomunitară de desfacere a produselor și serviciilor românești în cuantum de 659 milioane USD, după Turcia, SUA și Federația Rusă.

 

Biroul de Presă
Ministerul pentru Mediul de Afaceri,
Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content