IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Invitație la Târgul Național pentru Meșteșuguri și Artizanat 2018

INVITAȚIE DE PRESĂ

 

Tradițiile și obiceiurile românești, promovate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat la Muzeul Național al Satului

 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin intermediul Agenției pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului București, organizează, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în perioada 28-30 septembrie 2018, Târgul Național pentru Meșteșuguri și Artizanat 2018.

Avem plăcerea de a vă invita să participați la ceremonia deschiderii oficiale a acestui eveniment de promovare a tradițiilor și obiceiurilor românești, ce va avea loc în prezența ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat Ștefan-Radu Oprea, vineri, 28 septembrie, ora 10:00, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, sala Victor Ion Popa, Clădirea Administrativă.

Cu această ocazie, vor  avea loc declarații de presă, urmate de vizitarea expoziției-document “Un veac de frumusețe”, dedicată anului centenar, și de un tur al târgului.

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră la acest eveniment până joi, 27 septembrie 2018, ora 16:30, pe adresa de e-mail birou_presa@imm.gov.ro.

Aproximativ 100 de artizani și meșteșugari vor expune la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” produse precum: ii, covoare, ouă încondeiate, produse de olărit, icoane, ceramică tradițională și decorativă, produse brodate, bijuterii, păpusi folclorice, articole din sticlă sau lemn, mic mobilier artizanal. Totodată, vor fi organizate ateliere de lucru în aer liber, în cadrul cărora vizitatorii vor afla direct de la expozanți modalitatea în care produc obiectele prezentate.

Bugetul alocat acestui proiect în 2018 este de 890.000 de lei, iar obiectivul general al schemei de minimis îl constituie stimularea dezvoltării meşteşugurilor şi a micii industrii din România, a întăririi clasei de mici meşteşugari şi artizani, care îşi desfăşoară activitatea individual sau organizat prin intermediul asociaţiilor ori al altor organizaţii, în special în localităţile rurale, dar şi în cele urbane, protejarea meseriilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual în practicarea lor şi relansarea serviciilor şi a produselor realizate de aceştia, în special a celor cu specific tradiţional, inclusiv obiecte de artă populară şi artizanat, promovarea acestor produse şi servicii pe pieţele naţionale şi internaţionale.

Participarea meșteșugarilor la târg este gratuită, fiind suportate de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat cheltuielile de transport pentru beneficiari şi pentru produsele acestora, în valoare maximă de 2.000 lei, precum şi cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfăşurării evenimentului, în valoare de maximum 1.600 lei/beneficiar pentru maxim patru nopţi de cazare, dar nu mai mult de 200 lei/noapte/persoană. 

Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri 2018 face parte din programul multianual de stimulare a înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, implementat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, parte integrantă a Săptămânii Europene a IMM-urilor, care se desfășoară în cursul lunii septembrie.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content