IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Întrevederea ministrului Ștefan Radu Oprea cu Darko Horvat, ministrul Economiei din Croația

INFORMARE DE PRESĂ

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, s-a întâlnit, pe 8 octombrie, cu Darko Horvat, ministrul Economiei din Croația, aflat în vizită de lucru în România.

Cei doi demnitari au remarcat interesele comune ale celor două state din perspectiva preluării, de la 1 ianuarie 2019, a Președinției Consiliului UE de către Trio-ul România-Finlanda-Croația. Prioritățile prezentate de partea croată sunt politicile industriale și promovarea a două directive europene – pe tema calității produselor vândute în Estul Europei și pe tema protecției consumatorilor în procesele colective. Prioritățile prezentate de ministrul Oprea sunt sprijinirea creării unei rețele de incubatoare de afaceri în Europa și alocarea de fonduri europene pentru programe de tip start-up.

 

Informații de background

La 30.06.2018, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Republica Croația a fost de 211,64 milioane euro, din care exportul 120,97 milioane euro iar importul 90,66 milioane euro, soldul fiind de 30,31 milioane euro în favoarea României, cu 3,68 milioane euro mai mic față de aceeași perioadă din 2017. Volumul schimburilor bilaterale de mărfuri, respectiv exportul și importul a crescut cu 31,41% pe total, respectiv 24,05% și 42,70%, față de perioada similară a anului 2017.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content