IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Primele măsuri de intensificare a colaborării româno-vietnameze: semnarea a două Memorandumuri de înțelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Ministerul vietnamez al Planificării și Investițiilor

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Ștefan Radu Oprea continuă, în Republica Socialistă Vietnam, seria de discuții privind intensificarea colaborării economice și comerciale bilaterale și creșterea volumului de investiții în cele două economii.

Astăzi, ministrul român pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat a fost primit de prim ministrul Republicii Socialiste Vietnam, Nguyen Xuan Phuc și a avut întâlniri bilaterale cu  secretarul pe probleme economice al partidului de guvernământ, Nguyen Van Binh, și ministrul planificării și investițiilor, Nguyen Chi Dung.

În cadrul întrevederii cu ministrul vietnamez al planificării și investițiilor, cei doi miniștri, Ștefan Radu Oprea și  Nguyen Chi Dung, au semnat două Memorandumuri de înțelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Ministerul Planificării și Investițiilor, în domeniul promovării investițiilor și în domeniul IMM-urilor.

Documentele semnate astăzi constituie baza cooperării viitoare în domeniul economic. Am creat astfel, cadrul instituțional pentru concretizarea multor oportunități de colaborare între mediile de afaceri din țările noastre, dar pentru a fi puse în practică, avem nevoie și de implicarea factorilor politici din România și Republica Socialistă Vietnam. Vă invit să analizați măsurile adoptate de guvernul român pentru dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial solid și competitiv, în care investitorii străini  găsesc o platformă de business atractivă și variată”, a declarat ministrul Oprea.

Reprezentanții guvernului vietnamez au apreciat, în timpul discuțiilor, performanțele economice înregistrate de guvernul român, în special creșterea economică de 7% de anul trecut, precum și nivelul relației bilaterale cu România, exprimând dorința de intensificare a demersurilor bilaterale pentru amplificarea dimensiunilor economice și comerciale ale acesteia.

În acest sens, au reiterat intenția de a atinge, într-un timp cât mai scurt, principalul obiectiv în colaborarea dintre cele două state, acela de creștere a volumului schimburilor comerciale de la 200 milioane USD, în acest moment,la 500 milioane USD.

În context, de o analiză detaliată s-au bucurat oportunitățile de colaborare în domeniile cu potențial tehnic ridicat, cum ar fi din cadrul conceptului Industry 4.0, roboticii și IT-ului, dar și dezvoltarea cooperării în domenii în care România este recunoscută pe plan internațional pentru forța de muncă înalt calificată, cum ar fi domeniul hidrocarburilor și tehnologiilor de extracție și prelucrare a acestora.

 

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content