IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Marile case de producție internaționale vor realiza proiecte cinematografice în România

INFORMARE DE PRESĂ

 

Producătorii români de film prezenţi la târgul internațional American Film Market de la Los Angeles au avut o serie de discuții cu reprezentanţii rețelelor internaționale din domeniu, pe parcursul cărora s-a concretizat intenția marilor case de producție internaționale de a realiza proiecte cinematografice în România.

Şapte companii româneşti din industria cinematografică, unite sub brandul Creative Romanian Film Makers, au fost prezente, în perioada 31 octombrie – 7 noiembrie a.c., la cel mai important eveniment de business al industriei cinematografice americane și mondiale, American Film Market, Los Angeles.

Reprezentanţii Alien Film Entertainment, Imagine8 Stories, MMMM Innovative Pixel, OnVogue Casting & Talent Management, Stormic Design, Studioset Production și Victoria Baltag Production au avut întâlniri cu nume mari din industria cinematografică, atât la standul României, cât şi în cadrul atelierelor, conferințelor și evenimentelor de networking. Actori (Branscombe Richmond, Basil Hoffman, Peter Malota), producători (Alex Corven, Oliver Theess, Thea Mercouffer, Marie Adler, Marcel Diennet), regizori (PJ Letofsky, Arthur Diennet), dar și distribuitori de film (reprezentanți ai Lionsgate, Spyglass, Creatrix Films, Rock the Boat, Flying Dutchman Pictures) au vizitat standul românesc şi au purtat discuţii cu producătorii români.

De asemenea, foarte importante și eficiente s-au dovedit întâlnirile individuale sau de grup pe care creativii români din industria cinematografică le-au avut, în afara standului, cu vedete precum Nicholas Cage, Bruce Willis, Juliene Moore, Martin Margiela, Vernon Wells, Michael Wayne James, Elena Secota Martell, dar și cu regizori sau producători de top din industria cinematografică: Rich Delia, Bill de Ronde, Nigel Sinclair, Mark Gooder, Aaron Paul, Tate Taylor.

Participările anterioare la târguri importante de film – Marche du Film Cannes, Berlinale Festival Berlin si AFM 2017- au generat baza discuţiilor purtate de producătorii români din domeniul industriei cinematografice la American Film Market, Los Angeles. Temele abordate au vizat aspecte privind producția, post producția, editarea de film și locurile privind instalarea platourilor de filmare.

În standul României, situat la ultimul etaj al hotelului Loews din Santa Monica, alături de standurile renumitelor companii Lionsgate și California Pictures, au fost peste 500 de vizitatori.

Pe toată perioada evenimentului, expozanții au beneficiat de sprijinul Consulului General al României la Los Angeles, Cosmin Dumitrescu, care s-a aflat alături de aceştia la inaugurarea standului.

Participarea firmelor româneşti sub brandul Creative Romanian Film Makers la evenimentul de la Los Angeles a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în colaborare cu Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), în cadrul programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat, coordonat în parteneriat public-privat prin Consiliul de Export.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content