IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Potenţialul României în sfera digitală, promovat la Lisabona, cu ocazia Web Summit 2018

INFORMARE DE PRESĂ

 

Unsprezece startup-uri şi alte peste 150 de companii românești din domeniul tehnologiei au expus și au participat la conferința de tehnologie Web Summit, desfăşurată la Lisabona în perioada 5-8 noiembrie a.c.

Evenimentul a fost dublat de o sesiune de networking, în cadrul căreia cei peste 50 de reprezentanți ai startup-urilor românești participante au purtat discuţii cu potenţiali investitori, mentori de business, reprezentanți ai unor acceleratoare și incubatoare de afaceri, precum şi cu reprezentanți ai unor startup-uri din Portugalia, SUA şi Marea Britanie, care se află în stadii avansate de finanțare, despre cele mai bune modalități de atragere a finanțării necesare extinderii afacerilor.

Au fost abordate și aspecte ale valorificării oportunităților oferite de Memorandumul de Înțelegere pentru promovarea antreprenoriatului și cooperare economică și cooperativă, semnat, în luna aprilie a.c., de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat din România și Ministerul Economiei din Portugalia, cu ocazia vizitei oficiale a secretarului de stat Mihaela Gabriela Voicilă.

Prezentă la eveniment alături de reprezentați ai MMACA, E.S. Ioana Bivolaru, Ambasadorul României în Portugalia, a discutat cu participanţii la reuniune despre măsurile guvernamentale de susținere a ecosistemului românesc de startup-uri şi despre instrumentele de finanțare de la bugetul de stat a participării companiilor românești din tech la manifestări expoziționale și misiuni economice internaționale, prin “Programul de Susținere a Internaționalizării”, administrat de MMACA. De altfel, printre participanții români la evenimentul de la Lisabona s-au regăsit şi companii a căror participare a fost finanțată de la bugetul de stat, prin acest program.

Întâlnirea rețelei românești de startup-uri participante la Web Summit a fost organizată de Ambasada României în Republica Portugheză, prin Biroul de Promovare Economică şi Comercială Lisabona, cu sprijinul RomanianIT – comunitatea globală a românilor din tech (https://romanianit.com/) și Camera de Comerț Bilaterală România-Portugalia (http://www.ccibrp).

 

* * * *

La Web Summit 2018 au expus firmele românești: Chip In Solutions, CyBourn, Digitaljob, Shop Factory, Feelit.live, Beez, Mo’Real Universe SRL (indexAR), Noteb.com, StockBerry, E MARKETING HUB, ReGage.

La ediţia din acest an a manifestării expoziționale au participat peste 70.000 de profesioniști din 160 de ţări.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content