IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Oportunităţi de parteneriate în domeniul medical cu prilejul primei participări româneşti cu stand naţional la MEDICA 2018 – Düsseldorf

INFORMARE DE PRESĂ

 

Opt societăţi româneşti din domeniile de producție, cercetare și dezvoltare de aplicații software pentru domeniul medical au participat, în perioada 12-15 noiembrie 2018, la târgul MEDICA 2018, cel mai mare târg promoţional pentru tehnologii şi echipamente high-tech din sectorul medical din lume.

Companiile românești au expus la târgul de la Düsseldorf alături de alte 5.200 de firme din 66 de țări, gradul de internaționalizare fiind de 80%. În cadrul serii româneşti, organizată la standul naţional în data de 14 noiembrie, dar şi pe toată perioada desfăşurării târgului, antreprenorii români au purtat discuții cu reprezentanți ai instituțiilor și firmelor germane pentru identificarea unor posibili parteneri de afaceri.

Evenimentul de la Düsseldorf este unul unic în peisajul expoziţional mondial prin aducerea în același spațiu a celor mai noi produse și tendințe medicale, într-o prezentare completă și structurată, împărțită pe domenii.

Participanţii la târg au putut afla informaţii despre servicii privind îngrijirea modernă a pacienților în cabinete medicale și clinici, noutăți plecând de la tehnologia de laborator și diagnostic, produse de fizioterapie și bunuri de consum, tehnica medicală și electromedicină, până la soluții IT pentru sănătate, precum și soluții pentru o rețea mobilă și sigură a tuturor actorilor din sectorul asistenței medicale.

În paralel cu această manifestare expozițională, a fost organizat şi târgul „Compamed”, târg specializat pentru subfurnizorii de materii prime şi componente din sectorul medical.

Ediția din 2018 a evenimentului MEDICA ECON FORUM a fost deschisă de Karl-Josef Laumann, ministrul muncii, sănătății și protecției sociale din landul Renania de Nord-Westfalia.

Expozanţii români la MEDICA 2018 au fost: Cattus SRL Târgu Mureș, Devitall Solutions SRL din Crăciunești, jud. Mureș, DDS Diagnostics București, Electronic April Aparatură Electronică Specială SRL din Cluj-Napoca, E-Laborator din Băleni, jud. Dâmbovița, Pixeldata din Cluj-Napoca, Romsoft Iași și Scala Clinical Research SRL din București au expus în cadrul standului național al României, organizat pentru prima oară cu ocazia târgului internațional MEDICA 2018.

Participarea firmelor românești la evenimentul expozițional a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în colaborare cu Asociația Română pentru Industria Electronică și Software și Asociația Clusterelor din România, în cadrul Programului național de promovare a exportului, cu finanțare parțială de la bugetul de stat, coordonat în parteneriat public-privat prin Consiliul de Export.

Ediția din 2019 a târgului MEDICA se va desfășura în perioada 18-21 noiembrie 2019.

 

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content