IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Oportunităţi de promovare şi afaceri pentru producătorii români de mobilă la Târgul internațional “Mebel“ Moscova

INFORMARE DE PRESĂ

 

Volumul și diversitatea produselor româneşti din domeniul mobilei, designului și decorațiunilor interioare vor crește pe pieţele internaţionale prin parteneriatele convenite de companiile românești în cadrul târgului internațional Mebel Moscova.

Zece companii din domeniul mobilei, designului și decorațiunilor interioare au expus, în perioada 19 – 23 noiembrie 2018, la una dintre cele mai prestigioase manifestări expoziţionale internaționale din domeniul industriei de mobilier clasic și de artă, contemporan, din lemn masiv, “Mebel“ Moscova.

Alături de producătorii români, s-au aflat, în deschiderea evenimentului, secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Paula Pîrvănescu, şi Ambasadorul României în Federaţia Rusă, E.S. Vasile Soare, care au discutat cu delegațiile firmelor producătoare despre specificul pieței locale de mobilă şi oportunităţile oferite de aceasta pentru produsele româneşti expuse.

Discuțiile reprezentanţilor firmelor româneşti cu distribuitori și agenți prezenți la eveniment au pus bazele extinderii și diversificării gamei de produse românești oferite la export prin stabilirea unor relaţii comerciale și de parteneriat cu companii de pe piețele internaționale.

Prezenţa românească la târgul de la Moscova confirmă calitatea şi actualitatea produselor autohtone din domeniul mobilei, designului și decorațiunilor interioare. Companiile românești au expus obiecte de mobilier clasic, de artă și contemporan din lemn masiv – camere de zi, mobilier divers, mobilier tapițat, vitralii, tablouri din mozaic artistic și proiecte din pietre semiprețioase.

La deschiderea oficială a evenimentului au participat reprezentanţi ai Ministerului Industriei şi Comerţului al Federaţiei Ruse, ai Camerei de comerţ şi Industrie a Federaţiei Ruse, ai Asociaţiei Producătorilor de mobilă şi Asociaţiei producătorilor şi exportatorilor de produse forestiere din Federaţia Rusă.

Firmele româneşti prezente la târg, Amik Wooden Toys, Bucin Mob, Carel Woodworks, Mobex, Mobila Dalin, Simex, Eurosimex, Sculptura Secuiasca, Maer Import Exportşi Mozaic Vitralii, au expus alături de 552 companii din Federaţia Rusă şi alte 82 de companii din 28 de tări ale lumii.

Ajuns la cea de a treizecea ediţie, Târgul internațional “Mebel“ Moscova este considerat cel mai important târg de profil din Federaţia Rusă şi unul dintre evenimentele reprezentative la nivel global, desfășurat anual la Centrul Expoziţional  „EXPOCENTER” din Moscova.

Participarea firmelor românești la acest târg internațional a fost organizată de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, împreună cu APMR, în cadrul Programului național de promovare a exportului cu finanțare parțială de la bugetul de stat.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content