IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Producătorii români de mărfuri autentice, în centrul evenimentului „100 de negustori cu straie şi gusturi româneşti”

COMUNICAT DE PRESĂ

 

O selecţie largă de produse cu mare potențial pentru export, realizate exclusiv de către antreprenori români, au fost promovate miercuri, 5 decembrie, în Sala Oglinzilor din Muzeul Național de Artă, în cadrul unui eveniment inedit organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri.

Invitaţii au fost spectatorii unui eveniment artistic atipic, în care istoria exporturilor româneşti s-a îmbinat cu o prezentare a tradițiilor autentice de iarnă, oferindu-le celor prezenţi ocazia să admire, dar și să guste și să evalueze personal produsele românesti care urmează linia tradițională, autentică a unor preparate alimentare cu puternică amprentă autohtonă. Prezentarea a cuprins, de asemenea, informații și despre alte produse și servicii românești cu succes internațional.

Ambasadori, reprezentați comerciali străini acreditați în țara noastră, membri ai guvernului cu atribuții în domeniul colaborărilor internaționale au răspuns invitației Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat de a încuraja producătorii autohtoni să intensifice acțiunile de promovare atât pe piața internă cât și externă a proproduselor proprii. Beneficiarii direcți ai acestei iniţiative a Departamentului de Comerț Exterior din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, coordonat de secretarul de stat Mihaela Gabriela Voicilă, au fost întreprinzătorii români care produc mărfuri pe baza rețetelor autentice, românesti.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content