IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Perspective de colaborare româno-japoneze şi româno-coreene în sectorul IT şi Comunicaţii

COMUNICAT DE PRESĂ

Oportunităţile de afaceri oferite de sectorul românesc de IT şi comunicaţii au fost promovate la Tokyo, Seul și Suwon, în cadrul unei misiuni economice organizate, în perioada 2-7 decembrie 2018, în Japonia şi Republica Coreea, în cadrul Programului de Promovare a Exportului.

La seminarele de afaceri şi sesiunile de networking desfăşurate în cele două ţări, firmele româneşti au prezentat oamenilor de afaceri niponi şi coreeni performanțele sectorului IT românesc, oportunităţile de business oferite de aceasta, precum şi posibilitățile de colaborare existente.

Discuţiile cu potenţialii parteneri japonezi au demarat, în prima parte a misiunii, în cadrul seminarului de afaceri ”Japan – Romania Cooperation in the IT Sector”, desfăşurat la sediul ambasadei României din Tokyo. Dialogul a continuat apoi, în cadrul unei sesiuni de networking, prin discuţii directe cu reprezentanți ai companiilor din sectorul de IT japonez şi oameni de afaceri locali. Reprezentanți ai unor asociații profesionale din Tokyo precum JETRO, Japan Information Technology Service Industry Association, Japan-Romania Business Association au participat la aceste discuţii, în cadrul cărora au fost analizate oportunităţi de investiții și parteneriate de colaborare cu companiile românești.

Etapa japoneză a misiunii economice s-a încheiat cu o ultimă rundă de întâlniri individuale ale delegaţiei române cu oameni de afaceri la Tokyo.

La Seul, Coreea de Sud, firmele românești au avut întâlniri cu reprezentanţi ai Korea Association of Robot Industry (KAR) în cadrul unui seminar de afaceri desfăşurat la sediul Asociatiei Importatorilor din Coreea (KOIMA).

Potențialul de afaceri în domeniul IT&C şi posibilitățile de colaborare ale firmelor românești au fost prezentate şi la Suwon, la sediul Gyeonggido Business and Science Accelerator (GBSA).

În aceeași zi, firmele românești au fost prezente la Ambasada României din Seul, unde au purtat discuţii directe cu reprezentanți ai companiilor coreene şi ai mediului de afaceri local, potenţial interesați de investiții și parteneriate de colaborare cu companiile românești, precum și cu reprezentanți ai unor asociații profesionale din Seul.

La misiunea economică au participat ATIC, Assist Software SRL, Bitdefender SRL, EID ERP SRL, Elsaco Solutions SRL, ingenios.ro SRL, AMC – Quantic Beans SRL, Energica – Rom Fluid Power SRL, Tellence Technologies SRL și Tremend Software Consulting SRL.

Misiunea economică a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Birourile de Promovare Economică şi Comercială din cadrul Ambasadelor României la Tokyo şi Seul și Asociația pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (ATIC), în cadrul Programului naţional de promovare a exporturilor cu finanţare de la bugetul de stat.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content