IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Experiențe internaționale B2B pentru femeile antreprenor, în ediţia 2018 a Programul Național pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul IMM-urilor

INFORMARE DE PRESĂ

 

Informații valoroase referitoare la bunele practici în crearea unor parteneriate externe de succes pentru IMM-urile conduse de femei au fost oferite în cadrul cadrul workshop-ului „Femeia Antreprenor 2018”, organizat în perioada 14-15 decembrie 2018, la Paris, prin Programul Național pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul IMM-urilor.

Etapele pentru înființarea unei companii în Franța, dar şi oportunitățile relevante pentru principalele domenii de activitate ale acestora au fost temele principale de dezbatere pentru participantele la eveniment. Au fost identificate ca fiind de interes domeniile imobiliar, construcții, arhitectură și servicii conexe, turism, catering, consultanță financiar-bancară, IT și textile.

Workshop-ul a oferit participantelor şi oportunitatea unei experienţe directe de a cunoaște secretele unei femei antreprenor de succes din Franța, prin vizita  la magazinul de prezentare de ciocolată „Le Bonheur” din Paris.

Contextul favorabil al schimburilor comerciale bilaterale (cca. 9 miliarde de euro in anul 2018, record absolut în relațiile româno-franceze) a făcut ca Parisul să fie inclus în programul „Femeia Antreprenor 2018”, alături de Roma, Madrid şi Londra.

Workshop-ul reprezintă o etapă a Programului naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, care sprijină schimburile de experiență în cadrul unor evenimente internaționale de tip B2B pentru femei pentru construirea de legături reale, care să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri.

* * *

Programul „Femeia Antreprenor” este derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin intermediul Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului București, simultan în patru capitale europene: Roma, Madrid, Paris și Londra.

Programul se derulează în 3 etape, astfel:

  • Etapa I – Organizarea unei Conferințe naționale dedicate femeilor antreprenor din România pentru maxim 400 de participante, care au deja o afacere și femei care doresc să-și deschidă o afacere, având ca tematică asistenţa oferită IMM-urilor de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, competitivitatea acestora şi cultura antreprenorială;
  • Etapa a II-a – Organizarea a patru workshop-uri pentru maxim 160 de participante care dețin afaceri, având ca tematică adaptarea stilului de leadership în funcție de persoană, abilitatea de comunicare, relaționarea în afaceri, modalități de a motiva echipa, delegarea eficientă a sarcinilor.
  • Etapa a III-a – Organizarea a 4 evenimente internaționale de tip business to business pentru maxim 80 de participante având ca obiectiv creşterea abilităţilor IMM-urilor conduse de femei în formarea de parteneriate externe.

Obiectivul programului este stimularea și sprijinirea demarării și dezvoltării structurilor economice private înființate de către femei, promovarea unui sistem de informare și instruire, care să faciliteze mobilitatea femeilor pe piața forței de muncă și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora în scopul implicării lor în structurile economice private.

 

Biroul de Presă al Ministerului

pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content