IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
PRESRO2019

Prezentarea priorităților în domeniul politicii comerciale ale Președinției române la Consiliul UE în Singapore

În cadrul primei reuniuni a atașaților comerciali și economici din statele membre ale UE prezenți în Singapore, organizată de Delegația Uniunii Europene în Singapore, au fost prezentate prioritățile Președinției României la Consiliul UE în domeniul politicii comerciale.

Reprezentantul BPCE Singapore a prezentat cei 4 piloni în jurul cărora au fost creionate prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, cu accent pe componenta Europa actor global, care cuprinde prioritățile în domeniul politicii comerciale.

Au fost dezvoltate, în cadrul prezentării, tematicile prioritare referitoare la agenda multilaterală privind comerțul, promovarea înființării unei Curți Multilaterale de Investiții, dinamizarea relațiilor comerciale cu statele Parteneriatului Estic și avansarea dezbaterilor privind cadrul viitoarelor relații comerciale UE – UK, după Brexit.

De asemenea, au fost comunicate evenimentele majore relaționate domeniului politicii comerciale care vor fi organizate în această perioadă în București și Bruxelles. Agenda reuniunii a inclus și alte subiecte de interes pentru politica comercială a Uniunii Europene, precum: Acordul de Comerț Liber UE – Singapore, reglementările pe piața forței de muncă din Singapore pentru lucrătorii străini, calendarul evenimentelor comune ale Delegației UE în Singapore și ale statelor membre și prioritățile diplomației economice europene pentru 2019.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content