IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA PRESRO2019

Programul Trio-ului România – Finlanda – Croația în domeniul politicii comerciale pentru următoarele 18 luni

Informare de presă 

 

Trio-ul format din România, Finlanda și Croația, care a preluat începând cu 1 ianuarie 2019 Președinția Consiliului UE, a publicat programul de lucru care va ghida activitatea acestora  pentru următoarele 18 luni. Acest document poate fi accesat la http://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-14518-2018-INIT/en/pdf.

Sub deviza „Taking forward the Strategic Agenda”, programul de lucru propus cuprinde șase piloni, comerțul internațional fiind o arie prioritară în cadrul celui de-al șaselea pilon, care privește rolul Uniunii Europene de actor global.

În contextul dificil caracteristic comerțului internațional în ultima perioadă, Trio-ul România – Finlanda – Croația va continua să promoveze sistemul comercial multilateral, bazat pe reguli, și procesul de modernizare al Organizației Mondiale a Comerțului.

Cele trei președinții ale Consiliului UE vor sprijini negocierea unor acorduri comerciale ambițioase, echilibrate și reciproc benefice cu parteneri strategici, pe lângă promovarea unor acorduri politice care reflectă standardele și valorile Uniunii Europene. Programul urmărește și implementarea acordurilor comerciale în vigoare cu state terțe și creșterea gradului de corelare între relațiile comerciale externe ale UE și Piața Internă.

Aceste priorități privind comerțul internațional, care se regăsesc în programul de lucru al Trio-ului România – Finlanda – Croația, vor fi avansate de către România în prima parte a anului 2019 și vor contribui la rezultatul negocierilor în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului și la intensificarea și consolidarea relațiilor comerciale ale UE cu parteneri comerciali strategici.

Biroul de presă al

Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content