IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
PRESRO2019

Prezentarea priorităților PRES RO 2019 în cadrul reuniunii lunare de la Ankara a consilierilor comerciali și economici ai statelor membre ale Uniunii Europene

În cadrul primei reuniuni lunare a consilierilor economici și comerciali ai statelor membre din Uniunea Europeană, desfășurată la 17 ianuarie 2019, la sediul Delegației UE de la Ankara, reprezentantul  Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat a prezentat prioritățile președinției Consiliului pe tematica comerț și antreprenoriat, al căror element central este reprezentat de coeziunea politică, economică și socială.

Reprezentantul MMACA a pus accent, în prezentarea sa, pe prioritățile specifice politicii comerciale comune, respectiv: modernizarea Organizației Mondiale a Comerțului, înființarea unei Curți Multilaterale de Investiții, cadrul relațiilor comerciale viitoare UE – UK și consolidarea relațiilor comerciale cu statele membre ale Parteneriatului Estic.

În context, a fost evocată necesitatea abordării și identificării de soluții pentru eliminarea barierelor comerciale, a promovării schimburilor comerciale mutual avantajoase, în special în paradigma actuală a comerțului multilateral caracterizată de o creștere a măsurilor protecționiste ale unor state.

Totodată, au fost evidențiate demersurile făcute în cadrul inițiativei privind Diplomația Economică Europeană, fiind reiterată inițiativa înființării unei camere de comerț a UE în Turcia, care să faciliteze dezvoltarea şi consolidarea relațiilor economico-comerciale bilaterale cu statul partener.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content