IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
PRESRO2019

România a preluat Președinția Grupului de Lucru privind Produsele de Bază (Commodities)

Prima reuniune a Grupului de Lucru privind Produsele de Bază (Commodities), sub mandatul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, a avut loc marți, 22 ianuarie 2019, la Bruxelles.

Grupul de Lucru privind Produsele de Bază reprezintă un format de lucru al Consiliului Uniunii Europene, în care sunt discutate aspecte privind participarea Uniunii Europene, ca reprezentant al statelor membre, în cadrul diverselor Organizații Internaționale privind Produsele de Bază: Organizația Internațională pentru Cacao, Organizația Internațională a Cafelei, Consiliul Internațional pentru Cereale, Organizația Internațională privind Esențele de Lemn tropical, Consiliul Internațional pentru Măsline, Organizația Internațională a Zahărului etc.

În cadrul reuniunii, Președinția Română a prezentat prioritățile sale, cu accent pe cei patru piloni (Europa convergenței, Europa siguranței, Europa ca și actor global și Europa valorilor comune) și pe subiectele de politică comercială care vor fi gestionate pe perioada exercitării mandatului său.

Pe durata Președinției României la Consiliul UE, sunt planificate 6 reuniuni în formatul Grupului de Lucru privind Produsele de Bază (Commodities).

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content