IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

România, prezență constantă la cel mai important eveniment internaţional din industria de mobilă, târgul ”imm cologne ”, Köln

INFORMARE DE PRESĂ

 

România, prezență constantă la cel mai important eveniment internaţional din industria de mobilă, târgul ”imm cologne ”, Köln

Reprezentanți ai celor mai mari rețele comerciale mondiale, printre care Alinea (Franța), El Corte Inglés (Spania), Nitori (Japonia), Boston Interiors (SUA), precum şi ai Amazon, Otto Group și Wayfair s-au numărat printre vizitatorii pavilionului național al României organizat în cadrul Târgului internaţional din industria de mobilă, ”imm cologne” , desfășurat la Köln, în perioada 14-20 ianuarie 2019.

Sub brandul „Style, Comfort, Durability, Romanian Furniture”, 27 de producători români de mobilă au expus produse de mobilier din lemn masiv, în special din stejar și rășinoase, cu finisaje și tapițerii deosebite, modele și culori variate (camere de zi, biblioteci, vitrine, bucătării, mese, scaune, bănci, mobilier tapițat, canapele, fotolii etc.).

Ediția din acest an a târgului, în cadrul căreia au fost promovate trendurile ce vor influența piața de mobilier și decorațiuni interioare în 2019, s-a desfășurat pe segmente specializate și a reunit expozanți de pe toate continentele. La târg au fost prezenți circa 150.000 de vizitatori din 145 de țări, cu grad de internaționalizare de 52%.

Târgului internațional de mobilă de la Köln s-a bucurat de un interes major din partea vizitatorilor specialiști din Europa și Asia, piețele de export principale pentru industria de profil germană și europeană. Comparativ cu ediția de anul trecut, s-au înregistrat creșteri semnificative ale vizitatorilor din: din China (+23%), America de Nord și Canada (+15%), precum și America de Sud (+29%). Zona „PURE“ a târgului „imm cologne“ a fost vizitată în special de firme de mobilă din SUA, Canada, Asia, Rusia și Coreea, orientate pe partea de design.

O oportunitate în zona promovării afacerilor a fost reprezentată de portalul AMBISTA www.ambista.com, Kölnmesse oferind astfel, pe tot parcursul anului, acces direct către produse, contacte, competențe și evenimente.

Firmele românești participante la târgul internațional ”imm cologne” au fost: Amik Wooden  Toys SRL, Bodmob Impex SRL, Bradul Maneciu SRL, Bucin  Mob  SRL, Carel Woodworks SRL, CD Sofa Euro 07 SRL, Creative Concept SRL, Design For Life SRL, Dis Prod SRL, Ecomatrix SRL, Famos SA, Foresta Construct SRL, Ivy House Store SRL, KA & MA Trading SRL, Larix  Mobila SRL, Lemn Prod Ex COM SA, Materia Studio SRL, Mobex SA, Mobex & Company SRL, Pure Home Collections SRL, Quadra Invest SA, Savini Due SRL, Sculptura Secuiasca SRL, Sessio.eu SRL, Simex SA, Szel Mob SRL și Ubikubi SRL.

Piața germană reprezintă una dintre principalele piețe pentru exportul românesc de mobilă.  Pavilionul național al României a fost amplasat în hala 5.1 și a avut o suprafață totală de 1.279 mp, din care 1.030 mp cu finanțare de la bugetul de stat.

De asemenea, firmele Materia Studio și KA & MA Trading au expus în pavilioane specializate – hala 10.1, pentru oferta de design și hala 9 destinată saltelelor și produselor pentru dormit. O suprafață suplimentară de 249 mp a fost achiziționată prin eforturi proprii de șapte firme participante, respectiv Design For Life, Ecomatrix, Larix Mobila, Lemn Prod Ex COM, Pure Home Collections, Szel Mob și Materia Studio.

Participarea României la acest târg a fost organizată în cadrul Programului de promovare a exportului, cu finanțare de la bugetul de stat, de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru Mediul

de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content