IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
PRESRO2019

Seria evenimentelor dedicate Președinției României la Consiliul Uniunii Europene continuă la Roma

În seria evenimentelor organizate de către Ambasadele României și Birourile de promovare comercial-economică ale României din capitalele Uniunii Europene, a avut loc un seminar dedicat priorităților economice și comerciale ale Președinției României la Consiliul Uniunii Europene la Roma, la data de 1 februarie 2019. Seminarul a fost organizat la inițiativa Federației italiene a băncilor, companiilor de asigurări și companiilor financiare.

Seminarul a fost deschis de către secretarul general al Federației italiane a băncilor, companiilor de asigurări și companiilor financiare, Paolo Garonna. Acesta a apreciat discuția privind rolul internațional al Uniunii Europene, într-un cadrul global tot mai complex, caracterizat de multiple amenințări și provocări.

De asemenea, a considerat că marea provocare pentru Președinția României la Consiliul UE va fi reconcilierea pozițiilor statelor membre în domenii importante precum politica comercială, iar Summit-ul de la Sibiu va reprezenta o oportunitate de reflecție către viitorul UE.

Ambasadorul României în Italia a apreciat inițiativa Federației italiene și oportunitatea de a prezenta prioritățile în domeniul financiar, economic și comercial ale Președinției României la Consiliul UE, menționând că aceste subiecte au fost de interes și cu ocazia reuniunilor Comisiilor de politică externă și afaceri europene din cadrul Camerei Deputaților a Parlamentului italian.

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content