IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
PRESRO2019

Priorităţile României la Preşedinţia Consiliului UE, prezentate la Chişinău

Promovarea parcursului european al Republicii Moldova este una dintre prioritățile majore ale Președinției României la Consiliul Uniunii Europene (PRES RO 2019). Aceste priorități au fost prezentate de către Ambasada României în Republica Moldova în colaborare cu Biroul de promovare comercial-economică Chișinău (BPCE Chișinău) în cadrul unui eveniment public.

Evenimentul dedicat prezentării priorităților PRES RO 2019 a fost organizat în incinta Muzeului Național de Artă al Republicii Moldova în cooperare cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), la data de 30 ianuarie 2019, fiind găzduit de către Ambasadorul României în Republica Moldova.

Ambasadorul Peter Michalko, Șeful Delegației UE în Republica Moldova a participat la acest eveniment, considerând că PRES RO 2019 are loc într-un moment important, marcând mai multe aniversări în relația dintre UE și Europa de Est și cu Republica Moldova în special: aniversarea a 10 ani de la instituirea Parteneriatului Estic și a 5 ani de la semnarea Acordului de Asociere UE – Republica Moldova.

De asemenea, la eveniment a luat parte Viceprim-ministrul pentru integrare al Republicii Moldova, Iurie Leancă, care a susținut o alocuțiune privind importanța mandatului Președinției române la Consiliului Uniunii Europene.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content