IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
PRESRO2019

Prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene prezentate la Astana

Prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene au fost prezentate cu ocazia reuniunii consilierilor economici din statele membre ale UE, organizată de către Delegația UE în Astana, la data de 8 februarie 2019.

Cu acest prilej, a fost evidențiat rolul important pe care România îl acordă principiului coeziunii în structurarea programului de lucru al Președinției Consiliului UE (PRES RO 2019) și modul în care acesta se reflectă în direcțiile prioritare de acțiune.

Având în vedere contextul în care România a preluat Președinția Consiliului UE, au fost prezentate prioritățile privind componenta comercială cu accent pe cele 4 arii prioritare și evenimentele majore care vor avea loc în București și Bruxelles în această perioadă.

La această reuniune au luat parte 19 participanți, fiind apreciate în special prioritățile vizând vecinătatea estică (Consolidarea Parteneriatului Estic al UE și organizarea Forumului de afaceri al Parteneriatului Estic la București) și cele privind aspectele multilaterale (modernizarea Organizației Mondiale a Comerțului și promovarea înființării unei Curți Multilaterale de Investiții).

Tot în contextul exercitării mandatului PRES RO 2019, prioritățile pentru această perioadă au fost prezentate în cadrul reuniunii ambasadorilor din statele membre UE care a avut loc la sediul Delegației UE în Astana, la data de 23 ianuarie 2019.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content