IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Participare românească la Târgul internațional din industria vestimentară și a accesoriilor de modă – Pure London

    INFORMARE DE PRESĂ

Firmele românești s-au impus în peisajul mărcilor internaționale care au expus la târgul Pure London din Marea Britanie, prin calitatea produselor, care a fost apreciată atât de asociațiile din domeniu, cât și de firmele importatoare de profil.

Creatorii români, participanți la ediția din acest sezon, au expus sub pavilion național, pe o suprafață totală de 159,5 mp și au avut posibilitatea să identifice noi oportunitaţi de atragere de investiții în țară noastră.

Pe perioada târgului, expozanții români au avut peste 360 de întâlniri cu firme de distribuție atât din Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca și din alte țări europene, cât și din Africa de Sud, Nigeria Orientul Mijlociu, cu posibilități reale pentru creşterea exporturilor pe aceste piețe. În urma participării la târg se estimează o valoare de 295.000 euro, angajamente la export ale firmelor românești.

Începând cu anul 2015, producătorii români expun constant la salonul din Londra, brandurile participante în standurile României fiind deja recunoscute pe piețele europene. La ediția din acest sezon, au participat 11 societăți românești: Thosamoda SRL-D, Visual Code Retail, Ten4teen, Resort Prod, Sors Lab, Essa Lian Design, Braiconf, Arisenia, Luna Morgaciova, Musette Exim și Venera Arapu Interior Design.

În cadrul Pure London, desfășurat în perioada 10-12 februarie 2019, la sala Olympia, s-au prezentat ultimele creații din industria vestimentară, în următoarele secțiuni: Allure, Pure Premium, Premium Accessories, Mensware și Pure Footwear and Accessories Capsule Collections.

Evenimentul este unul dintre cele mai importante din domeniul fashion-ului care se desfășoară în Marea Britanie, iar participarea firmelor românești la acest târg internațional a fost organizată de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în cadrul Programului național de promovare a exportului, cu finanțare parțială de la bugetul de stat. Bugetul alocat acestui târg a fost de 973.463,77 lei.

Biroul de presă al Ministerului pentru
Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content