IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Producători români de marochinărie şi încălţăminte şi-au promovat colecţiile în cadrul celor mai importante saloane internaţionale de profil

   INFORMARE DE PRESĂ

Peste 1.600 de producători din întreaga lume au expus, la Milano, în perioada 10-13 februarie, ultimele trenduri în domeniul încălțămintei și marochinăriei, în cadrul a două târguri internaționale de profil, MICAM și MIPEL.

Colecțiile românești de pielărie-marochinărie pentru sezonul toamnă – iarnă 2019 ale celor douăsprezece firme românești prezente la Milano, în această perioadă, au fost admirate de peste 50.000 de vizitatori, aducând producătorilor noi contracte și parteneri pentru export.

Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Mihaela Gabriela Voicilă, şi consulul general din cadrul Consulatului General al României la Milano, Adrian Georgescu, au vizitat standurile românești şi au discutat cu reprezentanții firmelor despre beneficiile participării la astfel de evenimente şi continuarea demersurilor de internaționalizare a companiilor româneşti, ca pârghie competitivă pentru favorizarea creșterii economice.

Mărcile și colecțiile româneşti de pielărie-marochinărie prezentate la Milano s-au bucurat de aprecierea vizitatorilor târgului, ducând la crearea unor noi contacte între producătorii români şi retailerii de pe piețele internaționale și consolidarea relațiilor comerciale și de parteneriat existente, cu efecte benefice asupra extinderii și modernizării gamei de produse.

Angela International Srl, cu brand-ul Papucei, Hanami Way Srl, Fibal Co Srl, Iutta Worlwide Art Srl,  Timo Pro Consulting Srl și Pestos Production Srl şi-au prezentat colecţiile de încălțăminte de lux și produse de marochinărie la cea de a 87-a ediţie a MICAM, alături de alţi peste 1.300 de expozanţi din 30 de ţări. Aproximativ 45.000 de vizitatori din 130 de ţări au participat la salonul internațional lider în domeniul încălțămintei.

În cadrul MIPEL, au fost prezentate colecţiile de genţi şi accesorii din piele ale societăților Lyria Povestea Ta Pictata Srl, Fabrica 76 Dalvini Srl, Femme Design Srl, Creation Leather Art Srl,  Com Impex Dalin Srl, Leather Project Srl. Peste 300 de expozanți și 10.000 de vizitatori au fost prezenţi la cea de 115-a ediţie a salonului internațional în domeniul marochinăriei.

Participarea firmelor românești la evenimentele expoziţionale de la Milano a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare Federația Patronală „Sfera Factor”, în cadrul Programului național de promovare a exportului, cu finanțare parțiala de la bugetul de stat, coordonat în parteneriat public – privat prin Consiliul de Export.

Bugetul alocat participării româneşti La MICAM/MIPIEL Milano a fost de 710.556,38 lei cu TVA.

Biroul de presă al

Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content