IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Exportul românesc de produse ecologice, stimulat prin participarea la cel mai mare târg de produse bio din lume – BIOFACH 2019, Nürnberg

INFORMARE DE PRESĂ

România a fost prezentă cu două standuri la cea de a 30-a ediție a târgului internațional “BIOFACH 2019“, cel mai mare târg de produse bio din lume, desfășurat la Nürnberg, în Republica Federală Germania. Ambele participări au fost susținute prin programele de promovare a exporturilor derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Cincisprezece companii reprezentative ale industriei de produse bio româneşti au expus, pe o suprafață de 191 mp, în cadrul pavilionului naţional național amplasat în hala 4 a centrului de târguri și expoziții din Nürnberg: Apicola SRL, Apiprodex SRL, Bio Carpathia Cooperativa Agricola, Dry Fruits Transilvania SRL, Ecofruct SRL, Fratii Calciu SRL, Mudan Gadal SRL, Novita Impex SRL, Phenalex SRL, Premium Fruct SRL, Primagra SRL, Regiu Plant SRL, Remete Lekvar SRL, Szasz Ilyes Întreprindere Individuală și Transilvania Nuts SRL.

Alături de aceştia, au participat, într-un alt pavilion, sub brandul “Romanian Organic Products”, alți 15 producători români și două clustere, respectiv Bioconcept Valea Prahovei și Bionest Iași, în cadrul proiectului “Servicii Integrate de Export pentru IMM-urile din România”, cofinanțat printr-un grant din partea Elveției, prin Programul de Cooperare Româno-Elvețian.

Pe perioada târgului, firmele româneşti au avut întâlniri atât la stand, cât şi cu alte firme expozante din cadrul târgului, în vederea identificării de oportunităţi de export pe piaţa germană și internațională. Discuţiile purtate cu acest prilej despre piața ecologică, comercializarea alimentelor naturale și tendințele viitoare au evidenţiat faptul că cererea de produse ecologice pe piața germană rămâne în continuare ridicată.

Prin prezența la BIOFACH, România îşi consolidează imaginea de producător şi exportator de produse bio, la aceasta contribuind atât participarea firmelor românești sub brandul “Romanian Organic Products”, cât și participările cu stand individual. Conform ultimului raport privind evoluțiile globale în sectorul organic al Institutului de Cercetare în domeniul Agriculturii Organice (FiBL – www.fibl.org), prezentat la BIOFACH 2019, România înregistrează progrese în domeniu, fiind al nouălea mare producător de produse ecologice în Europa și printre primii zece producători cu creșteri ale producției bio.

De asemenea, România ocupă un loc important la nivel internațional în ceea ce privește colectarea de miere ecologică din zonele sălbatice (locul 4 în lume ca suprafață de colectare, cu 1,8 mil. hectare în 2014).

În cadrul târgului a fost organizat și Congresul Biofach, o importantă platformă de discuții cu privire la provocările mișcării ecologice.

La cea de a 30-a ediţie a târgului internaţional BIOFACH 2019 au participat 2.989 de firme din 98 de ţări, fiind vizitat de peste 51.500 de specialişti. În top 5 cele mai importante țări expozante la BIOFACH 2019 au fost, pe lângă Germania cu 1.020 firme expozante, Italia (421), Spania (220), Franța (211), Olanda (129) și Austria (119). Pentru prima dată la BIOFACH au participat Botswana și Insulele Comore.

În paralel cu BIOFACH 2019 a fost organizat și târgul VIVANESS, târg internațional de produse cosmetice organice, în cadrul căruia au participat alte 284 de firme. Următoarea ediție a BIOFACH va fi organizată în perioada 12-15 februarie 2020.

Participarea României la BIOFACH 2019 a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare cu Asociația Bio România, asociația de profil din domeniul produselor bio din România, şi a avut un buget de 703.312 lei.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content