IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Proiecte de tip joint-venture între firme românești şi arabe în domeniul tehnicii militare

I N F O R M A R E   D E   P R E S Ă

 

Ultimele proiecte de investiții în industria de apărare din România au creat noi oportunități de cooperare cu firme arabe pentru producătorii români de tehnică militară, aflați printre cei 1.300 de expozanți din cadrul celei de a 25-a ediții a târgului internațional IDEX – NAVDEX 2019, desfășurat în perioada 17-21 februarie 2019, în Emiratele Arabe, la Abu Dhabi.

Specialiștii firmelor Stimpex, Prooptica, CSR, Romanian Space Engineering şi FHF Special Containers au promovat capabilități naționale în domenii de vârf ale securității şi apărării – optronică, cybersecurity, comunicații, comanda-control, sisteme de protecție, în cadrul întâlnirilor de afaceri cu parteneri locali, parteneri din regiunea Orientului Mijlociu, dar și cu firme consacrate din Europa, SUA, regiunea Asia Pacific.

Ambasadorul României în Emiratele Arabe Unite, E.S. Adrian Măcelaru, şi consulul general al României la Dubai, Nicoleta Teodorovici, au prezentat membrilor delegației române oportunitățile pieței emirateze, facilitând o serie de întâlniri şi acțiuni de interes pentru industria românească de securitate şi apărare.

Potențialul de dezvoltare şi, în același timp, necesarul sporit de securitate şi apărare al Emiratelor Arabe Unite au dus la identificarea a 30 de parteneri din regiune care intenționează sa coopereze cu firme românești, inclusiv în cadrul unor proiecte joint-venture.

În cadrul unor demonstrații dinamice organizate zilnic în cadrul expoziției, au fost prezentate produse de ultima generație din domeniul UAV, vehicule blindate şi pe roți, nave militare de tip fregate, corvete, patrulare, submarine, sisteme si soluții cyber, inteligență artificială, roboți.

Discuțiile inițiate de specialiștii români în cadrul întâlnirilor avute urmează să fie continuate în cadrul unor vizite tehnice în facilitățile din România, în cea de a doua jumătate a anului.

Alături de firmele românești din industria românească de apărare, la eveniment a fost prezentă şi C.N. ROMTEHNICA S.A., cu un stand propriu.

La deschiderea oficială a târgului au participat prim-ministrul EAU şi conducător al Dubaiului – șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum şi comandantul suprem adjunct al forțelor armate, prințul coroanei – șeicul Mohammed Zayed Al Nahyan.

Misiunea economică la Abu Dhabi a fost organizată de Asociația Patronală a Producătorilor de Tehnică Militară din România – PATROMIL, cu susținerea și finanțarea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și a avut un buget de 116.141 lei.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content