IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Industria IT românească, promovată în faţa unei audienţe record la Mobile World Congress 2019 Barcelona

INFORMARE DE PRESĂ

 

Şaptesprezece companii româneşti s-au întâlnit cu companii străine interesate de tehnologiile şi soluţiile inovative româneşti din domeniul comunicaţiilor mobile, prezentate în cadrul celei mai prestigioase manifestări din domeniul comunicaţiilor mobile și a tehnologiei informației, Mobile World Congress 2019 (MWC 2019), desfăşurată în perioada 25 – 28 februarie a.c., la Barcelona.

În Pavilionul naţional, poziţionat central în Hala 6, au fost promovate, pe o suprafaţă de 157 mp, produsele şi serviciile românești: dezvoltare aplicații mobile de înaltă calitate, Web, sisteme software de testare, dezvoltare de software offshore, software la comandă, integrări de sisteme servicii de dezvoltare near-shore, furnizare de soluții IT ”la cheie” sau pe comandă, servicii de suport IT, servicii de alerte din trafic in timp real, produse electronice (telefoane mobile smart/Dual, SIM tablete PC), accesorii pentru tablete şi telefoane mobile etc.

Standul naţional al României a găzduit, pe perioada celor patru zile ale expoziţiei, mai multe evenimente – întâlniri de afaceri şi de match-making, în cadrul cărora s-au stabilit contacte între oamenii de afaceri români şi parteneri străini, precum şi lansări de produse şi servicii. Compania Visual Fan a lansat o nouă generație de smartphone-uri, X6 Extreme, și o tabletă Viva Home 17”, marca AllView.

Oportunitatea participării şi oferta de produse şi servicii a companiilor româneşti au fost analizate şi alături de Consulul General al României la Barcelona, Manuel Pleșa, care a vizitat standul românesc şi a discutat cu expozanții.

Evenimentul organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, «Seara României», a oferit cadrul pentru contactul B2B între expozanții prezenți la MWC 2019, VIP-uri și reprezentanți ai entităților sau dealerilor de interes pentru participanți.

Reprezentanţii României la evenimentul de la Barcelona au participat, de asemenea, la conferinţe şi seminarii în cadrul cărora au fost prezentate cele mai noi tehnologii apărute pe piaţă.

La ediţia din acest an a MWC, cea de-a 11-a desfăşurată la Barcelona, au expus peste 2.200 de companii. Peste 100.000 vizitatori din peste 200 de țări au vizitat standurile de-a lungul celor patru zile ale evenimentului. Târgul a beneficiat de o vizibilitate foarte ridicată la nivel global, asigurată de organizatorul extern – GSMA.

Companiile românești prezente la târg au fost: Altom Consulting, Arobs Transilvania Software, Artlog Software Zone, Assist Software, Axon Soft, Computaris Romania, Euro Retail Tech, Free WiFi System, It Six Global Services, Mind Software, Nexus Electronics, Roweb Development, Service Return, Softech, Tremend Software Consulting, Visual Fan, Zynk Software.

Prezența acestora la eveniment a fost asigurată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat, în colaborare cu patronatul de profil ARIES şi cu sprijinul Consulatului General al României la Barcelona, prin programul subscris strategiei guvernamentale de promovare a exporturilor de produse şi servicii cu sprijin parțial de la bugetul statului, în conformitate cu HG 296/2007. Bugetul alocat a fost de 1.424.084 lei.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content