IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Oportunități de colaborare pe piața internațională pentru producătorii români de echipamente agricole, la SIMA Paris

I N F O R M A R E   D E   P R E S Ă

Reprezentanți ai companiilor românești au participat la SIMA 2019, unul dintre cele mai importante evenimente din industria echipamentelor agricole, organizat la Paris, în perioada 24-28 februarie a.c. Afaceriștii  români au discutat cu potențiali colaboratori despre oportunitatea dezvoltării unor parteneriate pe piața internațională.

Oamenii de afaceri români prezenți la Paris au avut întâlniri de lucru cu asociații de profil, firme de distribuție din Franța şi spațiul UE, precum şi din ţări din afara spațiului comunitar. Cu această ocazie, au discutat despre posibilitățile de creștere a exporturilor româneşti pe aceste pieţe şi identificarea unor noi oportunități de atragere de investiții în România.

Dialogul iniţiat în cadrul târgului cu firme franceze din domeniul industriei echipamentelor agricole va continua, cu sprijinul reprezentanților BPCE Paris, care au promovat prezența producătorilor români la SIMA 2019 în rândul potențialilor importatori.

Agent Trade, Pop Industry, Iuriaghi, MEFIN, CBN IT Software Solutions şi Aateq au expus, sub pavilion naţional, echipamente şi piese. Cincisprezece sectoare din domeniul agricol au fost reprezentate la târg de peste 1.770 de firme din 42 de ţări.

Ultimele tehnologii din industrie, precum şi peste 500 de produse noi au fost prezentate, în premieră, de cele mai importante firme din domeniu, celor peste 135 de delegații oficiale prezente la târg. Au participat, de asemenea, multe firme care realizează produse de design pentru echipamente, solicitate pe piețele internaționale.

Firmele românești s-au informat cu privire la principalele tendințe din sector şi oportunitățile de piață în cadrul seminariilor şi conferințelor organizate în marja evenimentului expozițional. Au avut loc, de asemenea, demonstrații ale echipamentelor de producție cu cea mai înaltă tehnologie, iar o mare parte din programele zilnice ale expoziției au fost dedicate cercetării.

Participarea firmelor româneşti sub pavilion național la SIMA 2019 a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, în colaborare cu FEPA-CM, asociația din domeniul industriei echipamentelor agricole şi a avut un buget de 594.385 lei.

Biroul de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content