IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
PRESRO2019

Participarea reprezentantului BPCE Washington la lansarea site-ului de prezentare a impactului economic al țărilor membre UE în SUA

 

Reprezentantul Biroului de Promovare Comercial-Economică Washington DC a participat marți 26 februarie a.c. la lansarea site-ului (http://www.euintheustrade.org/) de prezentare a impactului economic generat de investițiile directe ale companiilor europene și de schimburile comerciale cu țările UE, la nivelul fiecărui stat federal. Site-ul are la bază un studiu publicat de EUDEL, din care reiese că Uniunea Europeană reprezintă de departe cel mai important partener străin unic pentru Statele Unite, cu investiții în valoare de 2,37 trilioane dolari. În același timp, piața unică europeană rămâne cea mai importantă destinație pentru exporturile americane de bunuri și servicii, care au înregistrat un nivel de peste 528 miliarde de dolari în 2017. Această relație comercială și investițională fără  precedent generează aproape 7 milioane de locuri de muncă pentru muncitorii americani.

Site-ul este un instrument online interactiv, care permite utilizatorilor să exploreze în profunzime amploarea amprentei economice a UE în Statele Unite, arătând totodată cât de importante sunt legăturile comerciale și investițiile UE pentru economia fiecărui stat federal. Utilizatorii au posibilitatea să descarce info-grafice, care conțin date relevante privind nivelul exporturilor de bunuri și servicii către UE, nivelul investițiilor companiilor înregistrate în UE, numărul de locuri de muncă create datorită legăturilor comerciale și a investițiilor din țările membre UE, precum și veniturile generate de turiștii UE, corespunzătoare fiecărui stat federal. Site-ul oferă, de asemenea, informații legate de investițiile străine directe în fiecare stat, culese de pe un eșantion reprezentativ de companii europene.

La realizarea site-ului au fost folosite date și metodologia de calcul utilizate de agențiile și organismele guvernamentale din SUA – inclusiv pentru exporturi de bunuri și servicii, investiții globale și estimări privind ocuparea forței de muncă – precum și surse de date private. România este reprezentată de firmele Alexandrion Grup(NY), Rack-Soft (4PSA)(FL) si Hosterion(TX). În contextul negocierilor comerciale dintre SUA si UE aflate în desfășurare, site-ul reprezintă un instrument extrem de util pentru combaterea în timp real a dezinformărilor și manipulărilor care apar periodic în presă sau în discursul politicienilor.

 

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content