IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Reglementarea cadrului legislativ în domeniul cooperației, pe agenda MMACA

I N F O R M A R E   D E    P R E S A

 

Secretarul de stat Sorin-Valeriu Naș și membrii Consiliului Consultativ al Cooperației au continuat, în data de 6 martie, dialogul pe tema reglementării cadrului legislativ din domeniul cooperației.

Reprezentanții asociațiilor membre UCECOM și CENTROCOOP au prezentat, cu această ocazie, unele aspecte ale problemelor cu care se confruntă, în special cele legate de necesitatea actualizării actelor normative care guvernează activitatea din acest domeniu.

Secretarul de stat Naș a subliniat sprijinul constant și concret pe care MMACA îl acordă dezvoltării IMM-urilor și societăților cooperatiste din România, atât prin scheme de ajutor de minimis cât și prin asistența pe toată perioada derulării unei afaceri.

”Este important pentru mediul de afaceri, în special pentru IMM-urile românești, să identificăm urgent soluțiile prin care activitatea în domeniul cooperatist poate fi modernizată și armonizată cu realitatea economică. Guvernul are o serie de programe naționale dedicate înființării și dezvoltării IMM-urilor, dar putem face mai mult de atât și de aceea un dialog coerent și permanent cu dumneavoastră este mai mult decât necesar”, a precizat Sorin-Valeriu Naș.

Secretarul de stat a apreciat, de asemenea, că este nevoie de un dialog deschis, rapid și eficient între reprezentanții organizațiilor cooperatiste, guvern și structurile parlamentare, pentru a pune în practică soluțiile de modernizare a mediului cooperatist din România, agreate  cu toți factorii implicați.

Cu această ocazie, președintele UCECOM, dna Sevastița Grigorescu, a fost realeasă în funcția de președinte al Consiliului Consultativ al Cooperației.

Consiliului Consultativ al Cooperației este constituit în conformitate cu prevederile Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației și are următoarele atribuţii principale: elaborează propuneri cu privire la dispoziţiile legale care interesează societăţile cooperative, promovează studii şi analize privind mişcarea cooperatistă, elaborează propuneri de iniţiative legislative în domenii ce privesc activitatea cooperaţiei,  asigură cadrul organizat pentru consultări şi schimb de informaţii între diferitele forme cooperatiste, acordă avize consultative pentru programele de promovare şi dezvoltare a cooperaţiei.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content