IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Industria mecanică românească, promovată pe piețele externe la MIDEST LYON 2019

I N F O R M A R E   D E   P R E S Ă

 

Zece producători români de echipamente şi tehnologii şi-au prezentat oferta partenerilor străini la cel mai important eveniment expozițional internațional de subcontractări industriale, târgul MIDEST 2019, desfășurat în perioada 5-8 martie 2019 la Lyon, în Franța.

CSC Transmetal SRL, Eastman Impex, Eltec SRL, Euro Sandow SRL, Famatech SRL, Hofag, Engineering SRL, Mefin SA, Polteks SRL şi Somep SRL şi-au expus echipamentele şi tehnologiile în cadrul pavilionului național al României, pe o suprafață de 150 mp.

Reprezentanții firmelor de profil au avut întâlniri cu potențiali parteneri europeni, dar și de pe alte continente, în vederea impulsionării exportului produselor și serviciilor din industrie, sector tradițional în România.

Consolidarea relațiilor comerciale şi de parteneriat existente cu companiile de profil, cu efecte benefice asupra extinderii şi diversificării gamei de produse oferite de producătorii români a fost, de asemenea, un obiectiv al participării românești la evenimentul de la Lyon.

Companiile românești de profil au fost prezente la ediția din acest an a târgului alături de 1.360 de subcontractori din mai multe sectoare de activitate: mașini de tratare a suprafețelor pentru prelucrarea metalelor; fixare industrială; forjare – turnătorie; semifabricate în prelucrarea metalelor – metale – procese; formarea metalelor – tinichigerie; prelucrare materiale plastice, cauciuc, compozite; sticlă, lemn, textile și alte materiale; electronică și electrotehnică; microtechniques; unelte – matrițe – modele – prototipuri; echipamente industriale și accesorii;  servicii industriale; întreținere industrială; textile tehnice.

Pe tot parcursul târgului, au avut loc demonstrații privind ultimele tehnologii în domeniul serviciilor industriale, subansamblelor mecanice şi metalice şi al semifabricatelor forjate.

Ediția din 2019 a târgului MIDEST s-a desfășurat pe o suprafață de aproximativ 30.000 mp în cadrul Centrului Expozițional Eurexpo.

Participarea firmelor românești la târgul internațional MIDEST LYON 2019 a fost organizată, cu un buget de 847.783 lei, de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în colaborare cu Federația Patronală din Industria Construcțiilor de Mașini din România (FEPA – CM), în cadrul programului de susținere şi promovare a exportului cu finanțare parțială de la bugetul de stat, coordonat în parteneriat public-privat prin Consiliul de Export.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content