IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
PRESRO2019

Reuniunea Comitetului de Politică Comercială – Produse Siderurgice, Textile și alte Sectoare

Miercuri, 13 martie 2019, a avut loc, la Bruxelles, cea de-a doua reuniune a Comitetului pentru Politică Comercială – Produse Siderurgice, Textile și Alte Sectoare Industriale (CPC – STIS) organizată de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

CPC-STIS reprezintă principalul format de lucru la nivelul Consiliului UE în care se discută dosarele legislative din domeniul politicii comerciale comune privind sfera comerțului cu produse siderurgice, produse textile și alte sectoare industriale, aspecte comerciale generate de existența unor capacități de producție excedentare şi de eliminare a subvențiilor, precum și cotele sau măsurile de supraveghere aplicabile produselor textile şi articolelor de îmbrăcăminte.

În cadrul reuniunii au fost dezbătute subiecte vizând, în principal, aspecte de importanţă actuală în comerţul internațional, precum investigația lansată de SUA sub Secțiunea 232 a Trade Expansion Act privind importurile de oțel și aluminiu și supra-capacitatea de producție a Chinei și Indiei. 

Un alt subiect important pe agenda de lucru este reprezentat de problema schimbărilor climatice pe termen lung, strategia  UE reflectând  viziunea de durată pentru o economie modernă pentru toți cetăţenii europeni, precum și oportunitățile și provocările în materie de decarbonizare pe termen lung.

Următoarea reuniune a Comitetului de Politică Comercială – Produse Siderurgice, Textile și alte Sectoare va avea loc la data de 4 iunie 2019, fiind organizate 3 reuniuni pe durata Președinției române a Consiliului UE.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content