IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
BREXIT

Parlamentul UK a votat în favoarea respingerii unei retrageri din UE fără un acord

Membrii Parlamentului britanic au votat, în seara zilei de 13 martie 2019, în favoarea respingerii unei retrageri din UE fără un acord, cu 321 voturi pentru și 278 voturi împotrivă. Moțiunea finală a fost amendată înaintea supunerii la vot pentru a formula un limbaj mai puternic împotriva retragerii UK din UE fără un acord.

Moțiunea inițială propusă de către Guvernul britanic a fost formulată după cum urmează: „Această cameră a Parlamentului respinge aprobarea retragerii din Uniunea Europeană fără un Acord de retragere și un document privind cadrul viitoarelor relații în 29 martie 2019; și ia notă de faptul că retragerea fără un acord rămâne opțiunea pre-definită conform legislației UK și UE, dacă Parlamentul britanic și Uniunea Europeană nu ratifică un acord.” Cu toate acestea, ultima parte a moțiunii („și ia notă de faptul că retragerea fără un acord rămâne opțiunea pre-definită conform legislației UK și UE, dacă Parlamentul britanic și Uniunea Europeană nu ratifică un acord”) a fost eliminată prin amendamentul propus de către Caroline Spelman și Jack Dromey, excluzând astfel posibilitatea unui no-deal Brexit (312 voturi în favoarea amendamentului, 308 voturi împotrivă).

În cursul zilei de 14 martie 2019, Parlamentul UK urmează să voteze cu privire la amânarea retragerii UK din UE. Moțiunea propusă de către Guvernul britanic vizează solicitarea unei prelungiri privind retragerea din UE până la 30 iunie 2019, în cazul în care parlamentul va ratifica un acord de retragere până la data de 20 martie 2019. În caz contrar, va fi necesară solicitarea prelungirii pentru o perioadă mai îndelungată, care va implica participarea UK în alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în luna mai 2019.

Dacă membrii parlamentului decid amânarea retragerii UK din UE pentru o perioadă mai îndelungată, Uniunea Europeană (UE27) trebuie să aprobe în unanimitate o asemenea decizie.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content