IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
PRESRO2019

Relațiile comerciale UE – Qatar discutate cu ocazia evenimentului dedicat Președinției române la Consiliul UE organizat la Doha

În contextul deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene, Ambasada României în Statul Qatar a organizat, la data de 11 martie 2019, o întrevedere a șefilor de misiune ai ţărilor membre UE acreditaţi la Doha cu ministrul qatarez al Comerţului şi Industriei, Ali Bin Ahmed Al Kuwari.

Din partea qatareză au mai participat directorul Departamentului Cooperare Internațională și Acorduri Economice și Comerciale din Ministerul Comerțului şi Industriei, Ahmed Ahen şi directorul Departamentului Afaceri Europene din Ministerul Afacerilor Externe, Salem Abdullah Sultan Al Jaber, iar din partea UE a participat şi ministrul consilier în cadrul Delegaţiei UE la Consiliul de Cooperare al Golfului cu sediul la Riad, Alar Olljum.

În deschiderea evenimentului, Ambasadorul României în Statul Qatar a subliniat faptul că dialogul este principalul instrument prin care se poate obține impulsionarea dezvoltării schimburilor comerciale și cooperării economice dintre statele membre ale UE și Qatar.

Ministrul Al Kuwari a prezentat situația relațiilor comerciale bilaterale UE – Qatar, investițiile bilaterale și cooperarea economică dintre cei doi parteneri, precum și aspecte privind Organizația Mondială a Comerțului, împărtășind viziunea UE asupra importanței sistemului comercial multilateral și funcționării Organului de Apel al organizației. Prezentarea a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri în care au intervenit o serie de state membre UE, precum și reprezentantul UE la Consiliului de Cooperare al Golfului.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content