IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Ștefan-Radu Oprea: Incubatorul de afaceri din Odorheiu Secuiesc, un exemplu de bună practică

C O M U N I C A T   D E   P R E S Ă

 

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a vizitat sâmbătă incubatorul de afaceri Harghita Business Center din Odorheiu Secuiesc, unde a discutat cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

Harghita Business Center este un exemplu ideal pentru modul în care se pot îmbina eficient mai mulți factori: spiritul antreprenorial, banii europeni și cadrul legislativ favorabil. Poveștile de succes ale companiilor arată că s-a creat un mediu potrivit pentru o dezvoltare competitivă a economiei. Prin revizuirea legii, vom aduce facilităţi fiscale, astfel încât autorităţile locale și universităţile să fie încurajate să investească în astfel de incubatoare de afaceri”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Programul ministrului a inclus discuții cu oameni de afaceri care s-au finanțat prin programul Start-Up Nation și care sunt parte a incubatorului, precum și vizite la sediul unor firme din Odorheiu Secuiesc și din împrejurimi.

Preocupările oamenilor de afaceri s-au referit la disponibilitatea forței de muncă, finanțare, accesul la materii prime și găsirea unor piețe noi. Ministrul Ștefan-Radu Oprea a răspuns la întrebările oamenilor de afaceri și a prezentat programele guvernamentale legate de antreprenoriat, educație duală și de promovare a exporturilor.

Prin programul Start-Up Nation 2017, în județul Harghita au fost finantați 67 de beneficiari – 45 în activități de producție, 16 în servicii și 6 în IT. Numărul total de locuri de muncă create a fost de 163, din care 124 pentru persoane defavorizate, șomeri sau tineri absolvenți.

În programul Start-Up Nation 2018, au depus proiecte 343 de firme din județul Harghita, din care 148 de firme specializate în producție, 6 în IT și 189 în servicii și industrii creative.

 

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content