IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
PRESRO2019

Un nou buget pentru entitățile americane responsabile de comerțul internațional

Casa Albă solicită în săptămâna 18-22 martie 2019 o nouă propunere de buget pentru entitățile americane responsabile de comerțul internațional, precum Biroul Reprezentantului pentru Comerț, Biroul Administrației pentru Comerț Internațional a Departamentului pentru Comerț, Biroul pentru Industrie și Securitate, Ex-Im Bank etc.

Importatorii americani solicită excluderea importurilor de oțel și aluminiu de la măsurile restrictive impuse în 2018, în contextul în care administrația americană va cere mai multe fonduri pentru Departamentul de Comerț. În prezent, acesta se confruntă cu probleme structurale, printre care întârzieri masive în procesarea cererilor de excludere de la măsurile de apărare comercială.

Comisia pentru Comerț Internațional a SUA va decide miercuri, 20 martie, dacă va lansa investigația privind oțelul și produsele din oțel pentru construcții de origine canadiană, chineză sau mexicană, presupus că ar fi subvenționat și că face obiectul unui dumping.

Această investigație ar putea crește tensiunile comerciale legate de oțel cu Mexicul și Canada, în condițiile în care ambele state fac presiuni pentru eliminarea taxelor la importul de oțel și aluminiu. SUA ar putea înlocui aceste taxe cu contingente tarifare.

 

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content