IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
PRESRO2019

Comitetul pentru Politică Comercială în format Titulari se reunește la Bruxelles

Activitatea în domeniul politici comerciale sub egida Președinției României la Consiliul Uniunii Europene continuă la Bruxelles cu reuniunea Comitetului pentru Politică Comercială în format Titulari în data de 20 martie 2019, la care participă responsabilii de politica comercială din statele membre ale Uniunii Europene.

Subiectele de discuție reflectă preocupări comerciale de mare interes la nivelul Uniunii Europene, în contextul evoluțiilor recente la nivel global.

Cu această ocazie, a fost abordat subiectul modernizării Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), cu accent pe aspectele relevante ale procesului, precum și detalii legate de cele mai recente evoluții din cadrul grupurilor de lucru ale OMC.

În contextul discuțiilor politice din ultima perioadă, Comitetul a discutat cu privire la relațiile comerciale dintre UE și SUA, în contextul demersurilor întreprinse de Comisia Europeană pentru adoptarea mandatelor de negociere cu SUA privind evaluarea conformității și liberalizarea comerțului cu produse industriale. De asemenea, a fost evaluat și stadiul negocierilor cu SUA privind importul de carne de vită netratată cu hormoni de creștere.

O altă tematică de pe agenda reuniunii a vizat textele referitoare la propunerile de concluzii ale Consiliului UE privind încheierea acordului comerț liber, respectiv de acordului de protecție a investițiilor dintre UE și Vietnam.

În cadrul dejunul de lucru, directorii din statele membre UE responsabili de politica comercială au fost informați cu privire la rezultatele ultimei runde de negocieri dintre UE și MERCOSUR, care a avut loc la Buenos Aires în perioada 11 – 15 martie 2019.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content