IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
BREXIT

Prim-ministrul britanic, Theresa May, solicită extinderea perioadei privind retragerea UK din UE și aplicare a articolului 50 până la 30 iunie 2019

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a primit în cursul zilei de 20 martie, cu o zi înaintea reuniunii Consiliului European, solicitarea scrisă din partea Prim-ministrului britanic, pentru extinderea articolului 50 privind retragerea UK din UE până la data de 30 iunie 2019.

Prin această solicitare, UK încearcă să evite nesiguranța creată de o eventuală retragere neordonată din UE, fără un acord de retragere, dar totodată menține obiectivul de a părăsi UE cât mai curând posibil, inclusiv cu scopul evitării participării la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai 2019.

Decizia privind garantarea extinderii perioadei privind retragerea UK din UE va fi luată în cadrul reuniunii Consiliului European organizat începând cu data de 21 martie 2019 la Bruxelles. Această decizie trebuie agreată în unanimitate de către toți șefii de stat și de guvern ai celor 27 de state membre UE (UE27).

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content