IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
PRESRO2019

Prezentarea priorităților Președinției României la Consiliul UE în domeniul politicii comerciale la Ljubljana

Casa Uniunii Europene din Ljubljana a găzduit prima reuniune a consilierilor economici ai statelor membre și ai altor state europene acreditați la Ljubljana. Gazdele reuniunii, organizată la data de 19 martie 2019, au fost Ambasadorul României în Slovenia, Anton Niculescu, și reprezentantul BPCE Ljubljana, Marius Cristea. La eveniment a participat și secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Tehnologiei, Eva Štravs Podlogar.

Cu această ocazie au fost prezentate, de către reprezentantul BPCE Ljubljana, prioritățile Președinției României la Consiliul UE în domeniul politicii comerciale. Secretarul de stat sloven, invitat de onoare la această reuniune, a prezentat situația economiei slovene și a exprimat prioritatea Sloveniei privind modernizarea Organizației Mondiale a Comerțului. De asemenea, Ambasadorul României în Slovenia a subliniat importanța organizării acestui eveniment, pentru prima dată în Slovenia, și a prezentat stadiul relațiilor bilaterale dintre România și Slovenia. Prezentările au fost urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

În încheiere, șeful adjunct al Reprezentanței Comisiei Europene în Slovenia, Ulla Hudina Kmetič, a prezentat Raportul de țară pentru 2019 al Sloveniei, elaborat în cadrul Semestrului European.

La acest eveniment au participat 27 de membri ai corpului diplomatic acreditat în Slovenia din partea statelor membre UE sau altor state europene. De asemenea, au participat reprezentanți ai Institutului de Comerț Exterior al Italiei și Reprezentanței Comisiei Europene în Slovenia.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content