IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
PRESRO2019

Acțiuni de promovare a priorităților Președinției române a Consiliul UE desfăşurate în Austria

Ambasada României în Austria a marcat la data de 28 ianuarie 2019 preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene (PRES RO). Provocările cu care se confruntă această primă Președinție română, desfășurată sub moto-ul ”Coeziunea – o valoarea europeană comună”, precum și prioritățile acesteia au fost prezentate de ambasadorul Bogdan Mazuru unui public larg format din reprezentanți ai guvernului, parlamentului și instituțiilor federale austriece, ai corpului diplomatic și mediului de afaceri.

Următorul eveniment a avut loc în Parlamentului austriac în cadrul Comisiei pentru afaceri europene, la data de 6 februarie 2019. Au fost prezentate prioritățile PRES RO, cu accent pe cele mai importante dosare de pe agendă, precum ieșirea Marii Britanii din UE, negocierile privind viitorul Cadru financiar multianual, securitatea UE și problema migrației, perspectivele europene ale statelor din Balcanii de Vest, consolidarea Parteneriatului Estic, politica UE privind modernizarea Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

Consulatului onorific al României din Klagenfurt, a găzduit la data de 26 februarie 2019, un alt eveniment de prezentare a priorităților PRES RO adresat reprezentanților guvernului regional, printre care domnul Peter Kaiser, guvernatorul landului Carintia, reprezentanți ai administrației orașului Klagenfurt, diplomați și oameni de afaceri. Pe lângă principalele dosare de pe agenda PRES RO, au fost prezentate și rezultatele obținute în cele două luni de la preluarea Președinției, relevante pentru cetățenii europeni.

La invitația grupului parlamentar al Partidului Popular (ÖVP) din legislativul landului Austria Inferioară, a fost organizat la data de 20 martie 2019, un alt eveniment de prezentare a priorităților PRES RO. Dosare importante de pe agendă, precum ieșirea Marii Britanii din UE, negocierile privind viitorul Cadru financiar multianual, securitatea UE și problema migrației, consolidarea Parteneriatului Estic şi perspectivele europene ale statelor din Balcanii de Vest, politica UE privind modernizarea OMC, au fost prezentate membrilor guvernului regional, condus de Johanna Mikl-Leitner, guvernatoarea landului Austria Inferioară, membrilor parlamentului regional și unor primari din acest land austriac.

Următorul eveniment de promovare a activității Președinției române a Consiliului UE va avea loc la data de 4 aprilie 2019 în cadrul Ambasadei României din Austria și va fi organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Sibiu, oraș ce găzduieşte la începutul lunii mai summit-ul șefilor statelor membre UE.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content