IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
PRESRO2019

Reuniunea de coordonare pe teme economice – Ottawa, 12 martie 2019

La data de 12 martie 2019, Delegația UE în Canada a organizat reuniunea lunară de coordonare pe teme economice, la care au participat reprezentanții birourilor economice ale statelor membre UE din Canada (inclusiv reprezentantul român de la BPCE Montréal) și Daniel Hohnstein, reprezentant al Casei de Avocatură Tereposky & DeRose LLP din Ottawa, specialist în comerț internațional și investiții. Reuniunea a fost prezidată de către Delphine Sallard, șef secție economică în cadrul Delegației UE în Canada.

În cadrul reuniunii au fost discutate aspecte actualizate legate de implementarea capitolului privind barierele tehnice în calea comerțului. Domnul Daniel Hohnstein a prezentat analiza juridică a măsurilor adoptate în Canada pentru punerea în aplicare a prevederilor CETA în legile, reglementările și politicile interne canadiene.

Ulterior, reprezentantul BPCE Montréal a vorbit despre prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în domeniul politicii comerciale, accentuând prioritatea modernizării Organizației Mondiale a Comerțului, promovarea pe plan internațional a noii abordări a UE privind protecția investițiilor, mai ales în ceea ce privește înființarea Curții Multilaterale de Investiții, precum și dinamizarea relațiilor comerciale cu statele Parteneriatului Estic (PaE) și implementarea eficientă a prevederilor privind Zonele de Liber Schimb Aprofundate și Cuprinzătoare (DCFTAs) din cadrul Acordurilor de Asociere cu Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

La finalul reuniunii, comitetul a discutat despre cea de-a doua reuniune a subcomitetului CETA privind achizițiile publice din data de 22 februarie 2019, în cadrul căreia s-a realizat evaluarea stadiului implementării prevederilor CETA din acest domeniu.

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content