IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
MMACA

Designul vestimentar românesc, vector de creştere a exporturilor

O creatoare de modă din România pătrunde pe piața internațională.

Designerul Cristina Iacomi şi-a prezentat creaţiile ”Ambra Design” în destinații importante pentru industria de fashion, alături de branduri cunoscute din ţări cu tradiție în lumea modei: Paris Fashion Week şi Abu Dhabi Bridal Show.

Noi am avut ca obiectiv promovarea produselor de designer, a produselor <made in Romania>, a imaginii designului şi manufacturii române în afara ţării, precum şi contactarea de potențiali buyieri din diferite ţări pentru a încerca promovarea exportului românesc în domeniul de fashion”, a declarat designerul român despre prezenţa la târgurile de profil.

Designerul român a apreciat, totodată, că pentru sporirea vizibilităţii imaginii brandului şi creșterea vânzărilor, este necesară o prezenţă constantă la târguri şi misiuni internaţionale, care ar genera nivelul de încredere necesar demarării adevăratelor negocieri cu parteneri externi.

Prin ajutorul oferit de PPE, despre care am aflat prin intermediul Federației Române de Design si Accesorii, este mult mai ușor să accesăm piața externă”, a declarat Cristina Iacomi despre programul derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. „Este important să fii la momentul potrivit în locul potrivit. Acest program ne dă tocmai această posibilitate, care din resurse exclusiv proprii ar fi greu, dacă nu imposibil, de realizat”, a adăugat creatoarea de modă.

IACRIDA CONSULTING SRL a fost înființată în 2004, dar a pătruns în domeniul designului vestimentar şi al producției de vestimentație de damă şi pentru copii în anul 2014.

In primăvara lui 2015, lansează o colecție limitată de eșarfe de mătase naturală hand-painted. În acelaşi an, are loc prima prezentare de modă. In 2016, are loc prezentarea de modă etalon în domeniul creatorilor de moda pentru copii – Kids Fashion Week Bucuresti, alături de nume consacrate ale design-ului românesc.

Brandul creat s-a diversificat, extinzându-se la producția de tricotaje, rochii de seară de damă şi accesorii din piele: genți şi bijuterii, totodată devenind şi marca înregistrată. Majoritatea creațiilor sunt unicat, hand-made, cu un deosebit accent pe detalii.

Brandul Ambra Design produce, pe lângă seriile limitate, şi piese couture si custom- made.

 

AMBRA DESIGN – IACRIDA CONSULTING SRL

https://ambradesign.ro/

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content