IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
MMACA

O afacere inedită, dezvoltată prin Start-Up Nation

O familie din judeţul Braşov a transformat o idee într-o afacere, beneficiind, la început de drum, de sprijinul programului Start-Up Nation.

Proiectul fermei de melci RuSeVi a fost selectat în cadrul programului derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi i-a adus antreprenorului român echipamentele necesare pentru prelucrarea melcilor și obținerea produselor finite din carne de melci.

Activând într-un sector unic”, a declarat Elena Rusandra Illyes, administratorul S.C. RUSEVI HELIX S.R.L., „atât proiectarea, cât și confecționarea acestor utilaje este extrem de costisitoare. Achiziția acestor echipamente a fost primordială în pornirea afacerii.”

Antreprenorul braşovean intenţionează să obţină o varietate de produse din melci cu utilizare atât în industria alimentară, cât şi în aria cosmetică şi farmaceutică. „Dorim să ne dezvoltăm, în viitorul apropiat ne vom concentra atenția şi pe inovație de produse din subprodusele obținute în urma prelucrării melcilor”, au declarat reprezentanţii RUSEVI.

Din prelucrarea moluştelor, antreprenorul român obţine produse din carne de melci şi cochilii. Un alt produs finit din melci este preparat pe baza unei rețete din bucătăria franţuzească.

În țară, există doar alte patru fabrici cu același profil.

SC RUSEVI HELIX SRL

http://melci-escargots.blogspot.com/p/produse.html

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content