IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Accesul întreprinderilor mici şi mijlocii la finanțare, dezbătut în cadrul conferinţei „Oportunităţi de finanţare pentru Private Equity în România”

INFORMARE DE PRESĂ

„Îmbunătățirea accesului la finanțare este esențial pentru creșterea și inovarea întreprinderilor mici și mijlocii, care reprezintă coloana vertebrală a economiei”, a susţinut secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat Paula Pîrvănescu, în cadrul evenimentului „Oportunităţi de finanţare pentru Private Equity în România”, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti şi Universul Juridic.

Aceasta a vorbit participanților la eveniment despre atractivitatea climatului investițional autohton, precizând că valoarea investiţiilor străine în România a înregistrat o creştere cu 3,98% în 2018 faţă de 2017, ajungând la o valoare de 4.797 mil. euro.

Secretarul de stat a prezentat măsurile concrete avute în vedere la nivelul MMACA pentru susţinerea antreprenoriatului şi facilitarea accesului la finanțare pentru întreprinzătorii români, printre care: legea business angels, legea privind dezvoltarea finanțărilor participative (crowdfunding), legea privind incubatoarele şi acceleratoarele de afaceri.

În cadrul conferinței, au fost prezentate şi poveşti de succes generate de operaţiunile de private equity. Una dintre acestea a fost cea a companiei româneşti Autonom Rent-a-car, o afacere de familie devenită cea mai mare firmă de închirieri auto din Romania şi singura companie de profil lider național din regiune. De altfel, afacerile de familie reprezintă o componentă din ce în ce mai puternică a antreprenoriatului românesc.

Evenimentul, desfăşurat la Palatul Camerei de Comerț şi Industrie Bucureşti, a urmărit să promoveze în rândul companiilor cu capital românesc avantajele pe care le oferă fondurile de private equity, propunând totodată şi o dezbatere asupra obstacolelor birocratice şi legislative întâlnite.

Finanțarea de tip private equity este o formă alternativă de finanțare a companiilor, pe lângă metodele clasice de finanțare (împrumut bancar sau obligatar), care se face contra unei părți din capitalul social al companiei.

Această finanțare este realizată de investitori ce au interes în companie.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content