IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
PRESRO2019

Subiecte de interes în domeniul politicii comerciale dezbătute în cadrul reuniunii Comitetului pentru Politică Comercială în format Titulari

Cea de-a 3-a reuniune formală a Comitetului pentru Politică Comercială în format Titulari a avut loc la Bruxelles la data de 5 aprilie 2019.

În cadrul acestei reuniuni au fost abordate subiecte de importanță în domeniul politicii comerciale comune a Uniunii Europene și au fost analizate cele mai recente evoluții legate de comerțul internațional.

Responsabilii de politică comercială au dezbătut cu privire la progresele înregistrate în sfera modernizării Organizației Mondiale a Comerțului și negocierile în curs, în format plurilateral și multilateral.

În contextul reuniunii la nivel ministerial organizate cu ocazia aniversării a 10 ani de la înființarea Parteneriatului Estic (PaE), membrii titulari au discutat și despre relațiile comerciale cu cele șase state membre non-UE ale PaE, și anume: Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Belarus.

În cadrul dejunului de lucru, Comitetul pentru Politică Comercială a evaluat pregătirile în domeniul comercial aferente reuniunii Comitetului de Comerț stabilit în baza Acordului de Comerț Liber dintre UE și Coreea de Sud, ce va avea loc la Seul, la data de 9 aprilie 2019, reuniunii Comitetului Mixt stabilit în baza Acordului de Parteneriat Economic dintre UE și Japonia, ce va avea loc la Tokyo, la data de 10 aprilie, precum și aspecte privind pregătirea Summit-ului UE-China ce se va desfășura la Bruxelles, la data de 9 aprilie 2019.

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content