IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Participarea ministrului Ștefan-Radu Oprea la Forumul Economic Mondial pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Ștefan-Radu Oprea participă la Forumul Economic Mondial pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord, care are loc în Iordania, în perioada 5-7 aprilie, în contextul strategiei României de a-și diversifica piețele de export și de a dezvolta potențialul de cooperare al companiilor înspre economiile emergente.

În marja evenimentului, ministrul Oprea a avut sâmbătă o întâlnire bilaterală cu Amr Adel Nassar, ministrul comerțului și industriei din Egipt, în care s-au stabilit managerii de proiect pentru a derula exporturi de produse agro-alimentare românești pe piețe terțe din Africa.

În întâlnirea cu Tarek El Molla, ministrul petrolului și resurselor minerale din Egipt, s-a stabilit dezvoltarea cooperării în domeniul exploatării țițeiului greu și în domeniul minier, prin implicarea companiilor românești și a cercetării din România.

Cele două întâlniri au reprezentat și o evaluare de etapă a înțelegerilor încheiate în februarie 2019, cu ocazia Comisiei Mixte Interguvernamentale de Cooperare Economică, Științifică și Tehnică, care a avut loc la Cairo.

De asemenea, Ștefan-Radu Oprea a mai avut întâlniri bilaterale cu Tariq Hammouri, ministrul Industriei, Comerțului și Aprovizionării din Iordania, cu Muhannad Shehadeh, ministrul Investițiilor din Iordania, și cu Ali bin Masoud bin Ali Al Sunaidy, ministrul Comerțului și Industriei din Oman, în care s-a abordat tema dezvoltării relațiilor comerciale.

Pe parcursul primelor două zile ale Forumului, ministrul Oprea a mai avut o serie de întâlniri cu lideri politici și oameni de afaceri și a participat la o serie de conferințe deschise, de tip panel, pe teme precum Industria 4.0, start-up-urile sau comerțul global.

Evenimentul, care are loc la Marea Moartă, în vestul Iordaniei, este organizat de World Economic Forum, organizație care are în portofoliu și întâlnirile anuale de la Davos. La această ediție participă peste 1.000 de lideri din domeniile guvernamental, business și societate civilă din Orientul Mijlociu, Africa, Europa și SUA.

 

 

 Biroul de presă alMinisterului pentru

Mediul de Afaceri,Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content