IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Evoluție pozitivă a relațiilor bilaterale România – Kazahstan

C O M U N I C A T   D E   P R E S Ă

 

Gabriela Mihaela Voicilă, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Roman Vassilenko, ministrul  adjunct de externe din Kazahstan au apreciat, în cadrul întrevederii avute ieri, evoluția pozitivă a relațiilor bilaterale economice, comerciale și investiționale.

Discuția s-a focalizat pe complementaritatea economiilor României și Republicii Kazahstan, reliefând în acest sens importanța  lucrărilor Comisiei  mixte interguvernamentale româno-kazahe de cooperare economică și tehnico-științifică, ultima sesiune, cea de a XIV-a, desfășurându-se în septembrie 2018, la Astana.

Demnitarul român a subliniat necesitatea diversificării cooperării economice, cu accent pe domenii precum IT, IMM-uri, energie, transporturi, agricultură asigurând partea kazahă de întreaga deschidere în găsirea acelor oportunități economice care ar genera plusvaloare în relațiile dintre cele două țări.

În acest context, demnitarul kazah a menționat că partea kazahă este pregătită pentru organizarea următoarei sesiuni a Comisiei Mixte în a doua jumătate a lunii septembrie a acestui an.

***

La 31.12.2018, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Republica Kazahstan a fost de 1642,11 milioane USD, din care exportul a fost de 54,34 milioane USD, iar importul 1587,77 milioane USD, soldul fiind de 1533,42 milioane USD în favoarea Kazahstanului.

Față de aceeași perioadă a anului 2017, volumul schimburilor comerciale bilaterale a crescut cu 29%, din care exportul a crescut cu 70%, iar importul a crescut cu 28%.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content