IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
IMM PRESRO2019

Parlamentul European aprobă ratificarea Acordului internațional privind uleiul de măsline și măslinele de masă

În cadrul ultimei sesiuni plenare a Parlamentului European care are loc la Strasbourg începând cu 15 aprilie 2019,  membrii acestuia au aprobat ratificarea Acordului internațional privind uleiul de măsline și măslinele de masă cu 627 voturi în favoare, 11 voturi împotrivă și 17 abțineri. Comisia pentru comerț internațional a Parlamentului European a avizat favorabil propunerea în cadrul reuniunii din 2 aprilie 2019.

Acordul internațional din 2015 privind uleiul de măsline și măslinele de masă succede Acordul internațional din 2005, întrând în vigoare cu titlu provizoriu în 1 ianuarie 2017. Dezbaterile în cadrul Consiliului Uniunii Europene au fost finalizate de către Președinția română, astfel încât UE va ratifica acordul înaintea reuniunii Consiliului Oleicol Internațional pentru măslinele de masă care va avea loc în iunie 2019.

Obiectivul Acordului internațional privind uleiul de măsline și măslinele de masă este să favorizeze cooperarea internațională pentru dezvoltarea integrată și durabilă a oleiculturii mondiale, să favorizeze coordonarea politicilor de producție, industrializare, depozitare și comercializare pentru uleiurile de măsline, uleiurile din sâmburi de măsline și măslinele de masă, să încurajeze cercetarea și dezvoltarea în acest domeniu și să favorizeze transferul de tehnologie și activitățile de formare din sectorul cultivării măslinelor.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content