IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
IMM PRESRO2019

Avansarea negocierilor comerciale în relație cu Chile și Australia

Negocierile privind convenirea unui Acord de Comerț Liber între Uniunea Europeană și Australia și modernizarea Acordului de Asociere UE – Chile au avansat prin organizarea unor runde de negociere în perioada 25-29 martie cu Australia, respectiv 1-5 aprilie cu Chile.

În cadrul celei de-a 3-a runde de negocieri cu Australia au fost discutate aproape toate domeniile care vor fi incluse în viitorul Acord de Comerț Liber, părțile reconfirmând angajamentul pentru negocierea unui acord cuprinzător și ambițios. Următoarea rundă de negocieri va avea loc în luna iulie 2019.

De asemenea, cu ocazia celei de-a 4-a runde de negocieri referitoare la modernizarea părții privind comerțul a Acordului de Asociere UE – Chile au fost înregistrate progrese substanțiale privind o serie de capitole, printre care amintim cele privind măsuri sanitare și fitosanitare, bariere tehnice în calea comerțului, reguli de origine și aspecte vamale, concurență, sprijinirea IMM-urilor și comerț cu servicii.

În conformitate cu angajamentele Uniunii Europene privind transparența, Comisia Europeană a publicat rapoartele acestor runde de negociere, putând fi accesate la adresa: UE – Australia și UE – Chile. De asemenea, au fost publicate propunerile de negociere privind capitolele comerț și dezvoltare durabilă în relație cu Australia și Noua Zeelandă.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content