IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
IMM MMACA

Lemnul, natura şi tehnologia laser – ingredientele unei afaceri prietenoase cu mediul

Micul atelier din Cluj-Napoca, înființat în anul 2017 printr-un proiect câştigător al programului Start-Up Nation, a început prin a oferi servicii personalizate de tăiere și gravare cu laser. Apoi, afacerea a crescut şi s-a diversificat – Inno Laser a început producţia de jocuri şi jucării inovative, proiectate pentru a dezvolta creativitatea copiilor, din materiale 100% regenerabile, nepoluante și în mare măsură reciclate.

Prin Programul de internaţionalizare, despre care a aflat prin Asociația Cluster Mobilier Transilvan, Inno Laser a obţinut finanţarea necesară pentru proiectarea brandului, studiu de piață şi materiale publicitare, precum şi participarea la misiuni economice în Italia şi Germania.

Antreprenorul Bálint Ede ne-a vorbit despre beneficiile acestor participări internaţionale: „Ca urmare a misiunii economice din anul 2017, am reușit să organizăm, la începutul anului 2018, un workshop la care au participat studenți de la universități de prelucrare a lemnului din Ungaria şi România cu tema de dezvoltare de produse.”

Cele mai bune idei apărute în cadrul workshop-ului s-au materializat în prototipuri pentru viitoare produse Inno Laser, ducând la diversificarea gamei de produse cu jocuri și jucării realizate prin tehnologia laser. „Ne-am dorit să fie cât mai simple, fără să prelucrăm materialul prin alte metode, fără vopsire, ci doar o tăiere cu laser”, au declarat reprezentanţii Inno Laser.

Inno Laser dispune de tehnologie de vârf de înaltă precizie pentru gravarea și tăierea diferitelor materiale. În materie de servicii de proiectare, pe lângă o echipă bine pregătită și creativă, Inno Laser utilizează softuri și aparatură de ultimă generație, pentru rezultate excelente.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content