IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
IMM MMACA

“Micul Curios” un proiect de carte destinat bebelușilor

O familie veselă, 2 părinți (Geanina și Ioan) și 2 copii au hotărât să se implice în familiarizarea bebelușilor cu obiectul CARTE, de la cele mai mici vârste, adică încă de la naștere.

Din dragoste de cărți și lectură s-a născut proiectul – Micul Curios, iar cu ajutorul Start-Up Nation a prins viață. Acum în atelierul Micul Curios realizăm cărți senzoriale textile, din bumbac, pentru bebeluși și copii mici.”

Cărțile “Micul Curios” sunt colorate şi vesele și au ataşat un inel pentru dentiţie. În plus, pentru că cei mici explorează ducând totul la gură, sunt realizate în totalitate din materiale speciale, care pot fi „gustate” în siguranţă, rezistând la tensiuni, torsiuni, şoc, salivă, spălări dese fără ca vreun element să fie dislocat.

Paginile sunt gȃndite astfel încȃt să descrie realitatea cȃt mai atrăgător pentru copii.

Vrem să le oferim, cȃt mai devreme, copiilor noştri cărți – să le aibă în preajmă, să le atingă, să le studieze – să le citească împreună cu mami sau tati. Plăcerea lecturii la bebeluşi, înseamnă să vadă lucruri colorate, să pipăie diferite texturi, să pună mȃna pe lucruri care se mişcă, să îndoaie pagini foşnăitoare, să țină cartea de un inel de dentiție pe care să-l ronțăie (toată cartea va fi ronțăită) ,, să găsească piuitori şi chițăitori, să mȃngȃie panglici, să descopere capse, să se uite în oglindă. Carțile noaste au toate aceste elemente şi multe alte atracții. Obiceiul lecturii se învaţă de mic.

Pe 1 februarie, de Ziua Internațională a Cititului Ȋmpreună, cei de la Micul Curios au sărbătorit citind împreună cu bebelușii, arătînd astfel cât de important este să susținem și să ne implicăm în activitatea de citit împreună cu copiii.

Micul Curios – București

https://www.miculcurios.ro/

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content