IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

#ro2019eu: Competitivitatea, antreprenoriatul şi rolul IMM-urilor în dezvoltarea pieței interne, în atenția Președinției române la Consiliul UE

INFORMARE DE PRESĂ

Antreprenori români şi străini au dezbătut, astăzi, la Palatul Parlamentului, în cadrul sesiunii de lucru cu tema “Connecting Europe through entrepreneurship and innovation”, subiecte de interes imediat din actualitatea IMM-urilor. Printre acestea, importanţa conectivității și digitalizării, stimularea spiritului antreprenorial şi contribuţia IMM-urilor, a companiilor de tip start-up și scale-up la competitivitatea pieţei interne a Uniunii Europene.

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu a fost moderatorul evenimentului dedicat antreprenorilor. Oficialul le-a transmis celor prezenți convingerea sa că antreprenoriatul contribuie decisiv la dezvoltarea economică: „Antreprenorii, fie oameni de afaceri sau companii locale şi internaţionale, reprezintă coloana verticală a oricărei economii.”

Rolul roboticii, digitalizarea industriei şi serviciilor, rolul tehnologiei cloud în viitorul roboticii, răspunsul politicilor europene la nevoile industriei au fost temele dezbătute de antreprenori de succes din România, Franţa, Malta, Bulgaria, Ungaria, Marea Britanie.

„Ca fost antreprenor, cred că trebuie să rămânem uniţi pentru că numai împreună putem fi mai puternici, în special în perspectiva competiţiei acerbe pe care o veţi înfrunta dacă veţi dori să vă dezvoltaţi afacerea în afara graniţelor ţării”, le-a transmis secretarul de stat în MMACA Paula Pîrvănescu antreprenorilor prezenţi.

În acest context, i-a asigurat pe participanţii la dezbatere de susținerea permanentă a MMACA, prin programele derulate pentru sprijinirea investitorilor, valorificarea iniţiativei antreprenoriale şi transformarea sa în afacere de succes. În acest sens, relansarea spriritului antreprenorial, reducerea sarcinii de reglementare, accesul la finanțare și accesul la piețe și internaționalizare reprezintă direcţii prioritare în politicile publice în domeniu.

„Sunt convinsă că, împreună, vom continua să dezvoltăm un mediu de afaceri atractiv, benefic şi prietenos, prielnic demarării afacerilor şi investițiilor pe care le consideram esențiale pentru dezvoltarea mediului economic”, a mai adăugat oficialul MMACA.

Evenimentul dedicat antreprenorilor a avut loc în contextul Reuniunii informale a miniștrilor responsabili pentru competitivitate (Piață Internă și industrie), desfăşurată în perioada 2-3 mai 2019, la Bucureşti.

 Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content