IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
MMACA

O afacere de nişă, devenită business de success: producţia de păstrăv afumat

Păstrăvăria „Smoked Fish” s-a născut din dorinţa tânărului antreprenor braşovean Andrei Bularcă de a continua un proiect al părinţilor săi: o fermă piscolă pentru creşterea păstrăvului. Astfel, în 2017, la doar 23 de ani, înfiinţează firma ca urmare a accesării fondurilor disponibile prin Programul Start Up Nation, în valoare de 200.000 lei nerambursabili.

Am aflat de programul Start Up Nation din timpul facultății, eram în ultimul an de studiu la Business Administration în Brasov şi doream să îmi deschid propriul business. Aveam multe idei, dar puține posibilități”, ne-a declarat antreprenorul despre începuturile business-ului său. „Chiar în timp ce scriam licența de final de an universitar, am făcut şi business plan-ul pentru Start Up Nation. Am scris tot planul singur, fără a avea nevoie de consultant”, a continuat el.

Declarat câștigător cu punctaj maxim, proiectul tânărului antreprenor a crescut într-o o afacere de succes, cu un potenţial real de dezvoltare: producţia de păstrăv afumat. Prin programul Start Up Nation, antreprenorul a achiziţionat echipamentele profesionale necesare producţiei:  „Elementul inovativ al proiectului l-a adus sistemul foto-voltaic cu rol de baterie pentru celula modernă de afumat achiziţionată”, a subliniat antreprenorul sustenabilitatea afacerii sale, în care energiile regenerabile reprezintă aproape 50% din valoarea de proiect.

Implementarea am făcut-o tot singur, dosarul de achiziție la fel şi dezvoltarea business-ului, de asemenea”, ne-a spus brașoveanul Andrei Bularcă.

Păstrăvul afumat de pe Valea Strâmbei, un produs 100% românesc, crescut în ferma proprie şi preparat după o reţetă tradiţională, folosind echipamente profesionale şi lemn din surse responsabile, conform normelor în vigoare, a ajuns astfel în hoteluri şi restaurante, dar şi la persoane fizice, pe bază de comandă.

De-a lungul timpului, am acumulat experienţă în creşterea păstrăvului şi am perfectat mai multe reţete pentru a oferi un produs de calitate proaspăt şi gustos”, ne-a spus Andrei Bularcă. Modul de afumare, dar şi gustul şi calitatea păstrăvului diferențiază  produsele „Smoked Fish” de alte produse similare de pe piaţă.

“Păstrăvul afumat în harzob de brad” şi “Păstrăvul curcubeu afumat de pe Valea Strâmbei” au devenit un ingredient în diverse preparate: salate, paste, tortellini, creme etc.

„Îmi place să cred că povestea mea de succes se scrie cu fiecare zi care trece şi cu fiecare client mulțumit care gusta din produsul oferit de mine, apreciază şi recomandă şi altora”, a rezumat tânărul antreprenor braşovean .

Păstrăvul Smoked Fish este crescut în ferma proprie de pe Valea Strâmbei. Păstrăvii ajung la maturitatea de 200-250 de grame după doi ani, fiind crescuţi cât mai natural şi corect. Ulterior, ei sunt preparaţi după o reţetă tradiţională folosind utilaje profesionale pentru a oferi un produs final proaspăt, natural şi gustos.

« Smoked Fish » produce un păstrăv afumat într-un mod natural, folosind ingrediente şi plante aromate. Celula achiziţionată pentru producţia de păstrăv afumat este una modernă şi performantă, putând fi utilizată pentru fierbere, zvântare, coacere şi afumare. Umiditatea, ventilaţia, temperatura, dar şi timpii tehnologici de prelucrare sunt etape ale procesului de afumare care  influenţează calitatea produsului final.

SMOKED FISH – “Păstrăv afumat de pe Valea Strâmbei”

http://www.pesteafumat.ro/

https://www.facebook.com/pesteafumat.ro

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content